Половин година след пожара в детския отдел на библиотеката в

...
Половин година след пожара в детския отдел на библиотеката в
Коментари Харесай

Усилен ремонт тече в пострадалото от пожар читалище в Кубрат

Половин година след пожара в детския отдел на библиотеката в град Кубрат, ремонтните действия не престават. Тогава случаят провокира вълна от съпричастност. Близо 100 са донорите, които съумяха да съберат над 6000 тома книги. Към момента помещението е с нова подова настилка, заменени прозорци и пребоядисани стени. В идващите дни се чака да бъдат инсталирани и лавици за новите книги. Това обаче, не е спънка за най-малките гости, които нямат самообладание да влязат в библиотеката.

„ Нашата активност не стопира! Провеждат се доста мероприятия. Мога да кажа, че в детския отдел с изключение на книги ни би трябвало екран. Ние имаме проектор, само че не можем да вършим презентация, тъй като дисплеят изгоря. Благодарни сме на донорите, които подариха доста скъпи, остарели, само че непокътнати книги. Тези книги на друго място надали щяхме да ги намерим ", сподели библиотекарят Милена Димитрова.

При пожара в националното читалище „ Св.св. Кирил и Методий “ в Кубрат през септември предходната година бяха изпепелени над 10 000 книги.



Автор: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР