Положително е, че има спад в процента на грешки в

...
Положително е, че има спад в процента на грешки в
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова за Годишния доклад за 2018 г. на Европейската сметна палата

„ Положително е, че има спад в % на неточности в ресори „ Конкурентоспособност “ и “Природни запаси “, съобщи Цветелина Пенкова.
Тя изрази безспокойство от нарастването на неточности в ресора „ Сближаване “, където Палатата акцентира грешки в заявените разноските. Пенкова посочи и терзанията си по отношение на изразените подозрения от страна на Сметната палата в данните, показани в годишните доклади на дирекциите по Регионална и селищна политика и Трудова претовареност. „ Тези изводи провокират безпокойствие и изискват реакция от страна на Комисията. Това са проблеми, към този момент сигнализирани от Сметната палата, както и от Парламента в неговата резолюция за освобождение от отговорност за 2017 година “, добави представителят на Екологичен потенциал. В умозаключение Пенкова приветства пилотната самодейност на Сметната палата и Комисията, целяща да ускори съдействието сред Палатата и страните членки в процесите на одит.

.

За информация е прибавен и линкът, оповестен от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал по тематиката:

http://translate.google.com/translate?hl=auto&langpair=auto%7Cbg&u=https%3A%2F%2Fus7.campaign-archive.com%2F%3Fu%3D9e180a6b42ef1eae663a9e517%26id%3D3297d62e6e%26e%3Da9b59dfb68

https://mailchi.mp/socialistsanddemocrats/the-european-court-of-auditors-must-keep-a-closer-eye-on-eu-institutions-say-sds?e=a9b59dfb68
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР