Положителният ефект при завръщането на Александър Везенков в състава на

...
Положителният ефект при завръщането на Александър Везенков в състава на
Коментари Харесай

Новият Везенков

Положителният резултат при завръщането на Александър Везенков в състава на Барселона не бе подминат и от едно от двете най-популярни спортни издания в Каталуня - вестник SPORT. Испанците посветиха на върналия мястото си в ротацията на Сито Алонсо състезател материал, озаглавен " Новият Везенков ". Ето и какво тъкмо пишат в каталунската столица:

" След като записа петата си поредна победа, този път като посетител на Реал Бетис, във вторник Барселона ще възобнови работа за извънредно значима седмица - в четвъртък следва посещение на Панатинайкос на Шави Паскуал, а в неделя има домакинство против Уникаха на Жоан Плаза.

Две нови задания за един колектив, който най-малко от това, което виждаме, се завърна към напредъка след седмици на уязвимост. В този ред на мисли изскача едно съответно име: Александър Везенков. Българското крило се завърна с непрекъсната роля в ротациите на Сито Алонсо, откакто два месеца бе надалеч от състава в шампионата и в Евролигата, първо поради треньорско решение, а по-късно и поради мускулен проблем.

El efecto Vezenkov: 12 puntos, 4 rebotes y 17 de valoración en los últimos tres partidos de #LigaEndesa. pic.twitter.com/PBb4naFCbe
— Liga Endesa (@LigaEndesa) January 8, 2018
Везенков изтърпя тази обстановка философски и се завърна по-силен от по всяко време било. Постоянната и педантична работа на физическо и тактическо равнище дават резултати, бързината му е доста усъвършенствана и той отговори на предизвикването на треньора, преминавайки от ролята на “четворка” към тази на “тройка”. Така той изхвърли от ротацията чисто крило, каквото е Раким Сандърс, който към днешна дата продължава да бъде просто фен от хубаво място. Ситуация, която в Барса разказват като точна.

Подобрението на Везенков си проличава и в статистиката. В първите шест кръга на Лига АСВ записваше по 9.0 точки, 4.8 битки и 11.0 коефициент. На 29 октомври, без да знае, изигра последния си мач за идващите два месеца. Завърна се на 31 декември против Фуенлабрада. И в трите мача от този момент до момента, в това число със промяната на ролята, реализира по 12.3 точки, 4.0 битки и 17.3 коефициент.

Промяната се видя и в Евролигата, въпреки и не толкочва мощно. В първите пет мача, в които игра, имаше по 2.4 точки, 1.6 битки и 3.6 коефициент. В последните два дуела с Барса (Химки и ЦСКА Москва), приключили с победи, има по 6.5 точки, 4.0 битки и междинен коефициент от 10.0 пункта.

Доказателство за разнообразието на този 206-сантиметров състезател, който е единствено на 22 години и като се изключи че може да вкарва и да се бори, знае по какъв начин да покаже по този начин нужните и мечтани от Сито Алонсо темперамент и отдаденост към тима. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР