Положителният COVID тест, на който се базира защитата на тенис

...
Положителният COVID тест, на който се базира защитата на тенис
Коментари Харесай

Манипулирал ли е Джокович положителния COVID тест? |

Положителният Коронавирус тест, на който се базира отбраната на тенис звездата Новак Джокович в абсурда с австралийската му виза, може да се окаже манипулиран, демонстрира следствие на немското издание " Дер шпигел ".

Световният номер 1 в тениса твърди, че е дал позитивен резултат на тест на 16 декември. Но инспекцията на данните за този тест демонстрира друго. Ако това се окаже правилно, може да зародят нови визови проблеми за спортиста в Австралия, написа изданието.

Тест за ковид с номер 7371999 трябваше да е билетът на Ноле за Австралия. Той му послужи за здравно опрощение, че няма сложена ваксина. PCR пробата е изработен в 13:05 ч. на 16 декември и седем часа по-късно излиза позитивният резултат. Данните са взети от документите на сръбския Институт за публично здраве и бяха показани от юристите на Джокович в съда.

Но по-внимателен обзор на цифровите данни за теста повдига въпроси , написа " Дер шпигел ".

Според изданието цифровите данни за този тест не са от 16 декември. При оповестения дигитален резултат от теста е маркирано времето - 2:21 ч. следобяд сръбско време на 26 декември. Такива времеви маркери нормално се слагат автоматизирано от системите за регистрация на проби за ковид и означават по кое време всеки тест е въведен в съответната база данни. Обичайно това се случва броени минути след излизането на резултата. Друга опция е този времеви маркер да се генерира, когато тестваното лице изтегля резултата си от сървъра.

Адвокатите на тенисиста показаха и втори, негативен тест, като част от процедурата за издаване на виза. Според документите пробата от от следобедните часове на 22 декември. Това се удостоверява от цифровия времевия маркер.

Резултатите от тестванията включват и QR кодове. Когато се сканира QR кодът на теста от 16 декември, нещата наподобяват необичайно, написа " Дер шпигел ". В 13:19 ч. (централноевропейско време) в понеделник резултатът от сканирането на кода e " Негативен ". Такъв резултат би разрушил защитната теза на Джокович в Мелбърн. Час по-късно, в 14:33 ч. в понеделник, второ сканиране на QR кода демонстрира " Резултат от теста положителен ".

Понеделник, 13:19 ч. централноевропейско време



Понеделник, 14:33 ч. централноевропейско време



Други данни също хвърлят подозрение върху достоверността на позитивния тест . Сръбската система за тестване - както е всекидневно за такива стратегии - дава идентификационен номер на всеки тест. Номерът на позитивния тест на тенисиста, за който се твърди, че е взет на 16 декември, е 7371999. Но номерът на негативния тест от 22 декември има обаче e по-малък - с 50 000 позиции по-назад.

" Имаме съображение да допуснем, че номерата се задават поредно ", споделя IT специалист от немската група за цифрови проучвания zerforschung. Тя е изследвала и цифровия документ на Джокович.

Now let`s move on to sports: the whole world is talking about the test certificates of a tennis player right now.

???? Thread????
— zerforschung (@zerforschung)
Групата открива, че съгласно идентификационния номер, задаван на резултатите от тестванията в Сърбия, негативният тест е взет преди позитивния и е въведен в системата. А не противоположното , както настояват юристите на тенис звездата и както на пръв взор демонстрират документите му.

50 000 теста разлика

Горното пояснение наподобява още по-вероятно, като се вземе поради, че съгласно данни на сръбските здравни управляващи сред 22 и 26 декември са направени 50 000 теста. Това е тъкмо разликата сред двата идентификационни номера на двата теста на Джокович. 

" На база на тези доказателства най-вероятното пояснение е, че позитивният тест е бил прибавен в сръбската база данни на 26 декември, а не на 16 декември ", разясняват специалистите от zerforschung.

Означава ли това, че позитивният PCR тест на тенисиста е взет по-късно, в сравнение с той твърди? Бил ли е пробата манипулиран? И по какъв начин може да се изясни фактът, че цифровата версия на резултатите от теста за малко е бил маркиран като отрицателен - на 10 януари?

Отговори на всички тези въпроси могат да дадат или самият Джокович или сръбските управляващи. Досега никой от тях не е дал отговор на " Дер шпигел ", отбелязва изданието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР