Положителните резултати от допинг пробите на руските състезатели са били

...
Положителните резултати от допинг пробите на руските състезатели са били
Коментари Харесай

Ламин Диак призна, че са прикривани положителни допинг проби на руски спортисти

Положителните резултати от допинг пробите на съветските състезатели са били прикривани от Международната федерация по лека атлетика поради финансовото благоденствие на организацията. Това съобщи в хода на правосъдния развой някогашният президент на централата Ламин Диак.

" Това беше нужни поради финансовото благоденствие на федерацията ", сподели Диак и добави, че разкриването на толкоз доста случаи би провокирало скандал и ще повлияе на договарянията със спонсори.

Беше належащо да се поддържа финансовото благоденствие на организацията и аз бях подготвен да направя този компромис ", съобщи още той.

87-годишният Диак е упрекнат, че е получил над 3.5 милиона $ подкупи от разнообразни спортисти, с цел да прикрие техни допинг-нарушения и те са продължат да вземат участие в надпревари.

Той също по този начин е обвинен, че е взел 1.5 милиона $ от чиновници в Руската федерация по лека атлетика, с цел да осуети дейности против спортистите, които са разследвани да приложимост на неразрешени субстанции.

Диак ръководеше международната атлетика от 1999 до 2015 година.

Очаква се чуванията по делото да продължат до 18 юни, а правосъдното решение да бъде оповестено на по-късна дата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР