Положихме всички усилия да съставим редовно правителство, които не се

...
Положихме всички усилия да съставим редовно правителство, които не се
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да се занимава със смяна на ръководството

„ Положихме всички старания да съставим постоянно държавно управление, които не се изчерпаха единствено в последните няколко дни, в които мандатът беше при нас, а бяха едно поредно наше държание на диалогичност и на разсъдък. За страдание, не срещнахме схващане от другите партии. Важно е оттук-нататък какво вършим. ”

Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на левицата Атанас Зафиров в ефира на БНР.

Той акцентира, че провелата се лидерската среща по самодейност на Българска социалистическа партия по никакъв метод не е основала очакване за сформиране на коалиция. „ Искахме да забележим какви са настройките за образуване на някакъв вид ръководство и можем ли да се обединим към цели, които ни събират, защото предходните мандатоносители изведоха на напред във времето неща, които по-скоро ни разделят ”, изясни Зафиров.

Според него ключът към разрешаване на политическата рецесия е разговорът и високата изборна интензивност. Социалистът изрази вяра диалогичността сред партиите да продължи и след изборите, тъй като „ това е в полза на българското общество, което е изтощено от избори ”. Зафиров чака по-висока изборна интензивност след измененията в Изборния кодекс, защото те „ дават опция на тези наши сънародници, които не желаеха да гласоподават по разнообразни съображения, този път да го създадат ”.

„ Ще се явим на изборите с една добра и ясна стратегия с акцент върху обществената политика и битка с неравенствата. Ще държим на налично опазване на здравето и обучение и напредък на стопанската система. Вторият значим съставен елемент са хората, които ще се борят са тези цели. Това значи добре подредени листи с баланс сред обновяване и последователност. Не на последно място е консолидацията на лявото политическо пространство – нещо, което без Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се случи ”, очерта пътя към изборите на левицата Атанас Зафиров.

По отношението на новото обединяване вляво той обърна внимание, че огромна част от хората са свързани с Българска социалистическа партия и съгласно него механичният общ брой на партии не води до по-голям електорален резултат. „ Това е нещо, което доста обстойно ще обсъдим на съвещанието на нашия Конгрес, само че би трябвало да е ясно, че без лидирането на Българска социалистическа партия в лявото политическо пространство, нищо свястно не може да се получи ”, уточни социалистът. Той акцентира, че в дневния ред на идния Конгрес на Българска социалистическа партия не е залегнала точка за промяна на управлението, защото „ това не е тематика, която вълнува българските социалисти ”.

„ Свидетели сме на невиждано ръководство на служебни държавни управления, които нито са избирани от българските жители, нито някой им е давал право да водят политика по чувствителни тематики като защита и енергетика за десетилетия напред, а в това време, във връзка с приходите на хората, да се оправдават, че това не било работа на служебното държавно управление. От Българска социалистическа партия няма по какъв начин да толерираме сходно държание и защото зад тези служебни кабинети стои президентската институция, обикновено е нашите рецензии да бъдат ориентирани в тази посока ”, сподели още Атанас Зафиров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР