Положи началото на Обсерватория и форум за блокови веригиТехнологиите за

...
Положи началото на Обсерватория и форум за блокови веригиТехнологиите за
Коментари Харесай

ЕС с важна инициатива за блокчейн

Положи началото на Обсерватория и конгрес за блокови вериги

Технологиите за блокчейн се смятат за огромно достижение от Европейската комисия, която предприе решителна стъпка в тази област

Европейската комисия постави началото на Обсерватория и конгрес на Европейски Съюз за блокови вериги (блокчейн), с поддръжката на Европейския парламент, представляван от Якоб декор Вайцзекер – създател на настоящия отчет по отношение на виртуалните валути.

Обсерваторията и форумът ще показват главните трендове при технологиите за блокови вериги, ще оказват подпомагане на европейските участници и ще поддържат уговорката, стихотворец от Европа към редица заинтригувани лица, осъществяващи активност в региона на блокчейн.

Технологиите за блокчейн, позволяващи равномерното запазване на осведомителни блокове в цялата мрежа, се смятат за огромно достижение, защото обезпечават висока степен на проследимост и сигурност на осъществяваните онлайн стопански преводи.

Очаква се те да окажат влияние върху цифровите услуги и да трансформират радикално бизнес моделите в необятен кръг от области, като да вземем за пример опазването на здравето, застраховането, финансите, енергетиката, логистиката, ръководството на правата върху интелектуалната благосъстоятелност или обществените услуги.

„ Трябва да създадем подобаващата удобна среда – не плетеница от начинания, а дигитален обединен пазар за блокови вериги в услуга на всички жители. Обсерваторията и форумът на Европейски Съюз за блокови вериги са значима стъпка в тази посока ”, уточни комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел.
още по тематиката
Чрез научноизследователските стратегии на Европейския съюз – РП7 и Хоризонт 2020, Европейската комисия финансира от 2013 година планове в региона на блоковите вериги. Тя ще обезпечи до 340 млн. евро за финансиране за планове, основаващи се на блокчейн технологии, до 2020 година

Европейските бизнесмени към този момент оферират софтуерни решения, основаващи се блокови вериги. В пилотните планове са показани съществени участници от обичайни браншове, като банки, застрахователи, фондови тържища, логистични или други сдружения. Много страни членки оповестиха начинания за поощряване на потреблението на блокчейн технологии.

Европейската комисия желае да употребява съществуващите начинания като основа, да подсигурява тяхната трансгранична съгласуемост, да консолидира насъбрания опит и да се бори с новите провокации, зародили в резултат на блоковите вериги (отпадането на посредничеството, надеждността, сигурността и проследимостта при проектирането).

За да се разшири въздействието на Обсерваторията в Европа, като сътрудник беше притеглен ConsenSys – открит в Европа световен състезател, определен посредством тръжна процедура, открита през предходната година. След сключване на контракта на 29 януари 2018 година, ConsenSys ще работи в тясно съдействие със службите на Комисията по ръководството на Обсерваторията и форума на Европейски Съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР