Положението в сравнение с втората вълна е по-леко. Имаме 20

...
Положението в сравнение с втората вълна е по-леко. Имаме 20
Коментари Харесай

Директор на болница: Училищата трябваше да останат затворени


" Положението спрямо втората вълна е по-леко. Имаме 20 пациенти, само че в случай че съпоставяме със същото от началото на януари, когато имахме от 0 до 5 пациенти - растежът е забележителен. Лошото е, че трендът се повишава ", заяви директорът на МБАЛ " Св. Мина "  проф. д-р Петър Петров в " ".

Според него лечебното заведение е добре оборудвано за леки и приблизително тежки случаи. 

" Втората вълна ни научи на много неща. Имайки тренинг и екипи, както и към този момент построена кислородна апаратура, мисля че към този момент можем добре да отреагираме на това предизвикателство, което ни чака ", уточни той.

" Поне този път знаем с какво се сблъскваме и какво ни чака. Имаме към този момент и подготвени лечебни схеми. Има и опит измежду личния състав. Дори част от личния състав, които бяха по време на първата вълна, ги държим в запас, защото броят на леглата ни в този момент е по-малък ", уточни проф. доктор Петров

" Ако би трябвало да го съпоставим с първата вълна - броят на инфектираните е доста по-висок. Тогава беше много по-стресиращо, тъй като не знаехме с какво се изправяме. Нямаше лечебни схеми. Нямаше опит. Трябваше да бъдем прекомерно внимателни. Изолационни костюми. Екипи, които не излизат 24 часа от отделението и след това се карантинират ", изясни събеседникът.

Проф. доктор Петров намира ограниченията за значим детайл в битката с Ковид-19, само че уточни и потребността на обществото от обществен живот и развиване на стопанската система. " Няма по какъв начин да не бъдат прецизирани ограниченията и да не бъдем в локдаун ", съобщи той. 

По отношение на поправените ограничения, проф. доктор Петров е на мнение, че в учебните заведения не трябваше да бъде връщана присъствената форма.

" Водещо място имат учебните заведения. Така стана и със започването на образователната година. Сега по същия метод - стартира вълната да се подвига. В моловете и заведенията за хранене има много повече пространство за съблюдаване на ограниченията. Вероятността оттова да се вдигне заболеваемостта е по-малка. Категорично съм срещу отварянето на нощните клубове, където няма по какъв начин да се съблюдават тези ограничения - разстояние сред хората ", уточни шефът на " Св. Мина " в Пловдив.

" В цяла Европа няма задоволително ваксини. Имаме голям лист с чакащи пациенти ", съобщи доктор Петров във връзка с огромните опашки пред имунизационните центрове. 

И апелира към другите лечебни заведения с значими препоръки. 

" Всяка една болница би трябвало да има направен логаритъм на лекуване. На базата на практиката, която са основали, те намират най-хубавия логаритъм. Трябва да има екипи, които да са стимулирани и подготвени, би трябвало и оборудване - кислородна система, и не на последно място - да запасени с антибиотици и противовирусни препарати ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР