Положението в Левски е критично, но е под контрол, категоричен

...
Положението в Левски е критично, но е под контрол, категоричен
Коментари Харесай

Иво Ивков: "Левски" се нуждае от 1 млн. лв. до Нова година

Положението в " Левски " е сериозно, само че е под надзор, безапелационен е изпълнителният шеф на клуба Иво Ивков. Той съобщи, че " сините " би трябвало да набират близо един млн. лв. до Нова година, с цел да закрепят обстановката.

" Предстои ни може би най-тежката Коледа в историята на клуба от финансово естество. Дефицитът на клуба сега и сумата, която би трябвало, е към 2,2 милиона лв., с цел да преодолеем този първичен потрес, защото сега идват доста от вземанията, трупани в предходния интервал ", сподели Ивков на конференция.

" Трябва най-малко половината от сумата, която загатнах, да я набавим до Нова година. Това ще стане посредством акции - няма да имаме отмора нито събота, нито неделя, ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще стартира тази събота ", изясни Ивков.

По думите му досега е имало три належащи проблема за изчистване на отговорности. Най-важни са били договарянията с някогашния треньор Петър Хубчев и екипа му, а те не са създали никакви отстъпки.

" Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за идващите шест месеца. Бях запитан дали в миналото ще подписвам неизгодни за клуба съглашения - ето, подписах първото, само че то беше неизбежно. С този проблем не бяха реализирани договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първичните заплащания, е към 800 000 лв.. "
Снимка: Lap.bg
Постигнато е съглашение и с освободения Симеон Славчев. Третият проблем е обвързван с решение на ФИФА за 395 000 евро в интерес на някогашния състезател на отбора Насиру Мохамед.

" Започваме навреме договаряния и в това време ще създадем по този начин, че сумата да не е дължима до края на годината, с цел да не въздейства на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да реализираме съглашение. "

" Правим периодически заплащания към Национална агенция за приходите, само че те не са задоволителни. Положението е безусловно сериозно и ще продължава в идващите месеци от финансова позиция, само че нещата са под надзор. "

Ивков добави, че клубът е в непрекъснати диалози с извънредно огромен брой възможни, постоянни сътрудници, само че " това ще изисква време ".

Според него обаче в клуба се случват и много положителни неща, като подновяването на договорите на някои юноши.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР