Положението в кв. Витоша наистина е тежко, застроява се без

...
Положението в кв. Витоша наистина е тежко, застроява се без
Коментари Харесай

Главният архитект на София Здравко Здравков разкри много важни подробности за строежите в столицата!

Положението в кв. „ Витоша ” в действителност е тежко, застроява се без да са отчуждени уличните мрежи. В момента не издаваме позволение за градеж, без да сме усвоили улиците. Новото строителство би трябвало да се случва там, където е построена инфраструктурата. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков пред bTV.

„ Новата пешеходна зона от ул. „ Алабин ” пред Съдебната палата до „ Света Неделя ” към този момент действа. Това парче от 200 м е доста значимо, тъй като свързва пешеходната част на бул. „ Витоша ” с пешеходното пространство пред „ Св. Неделя ”, за което ще създадем интернационален конкурс. Предстои да свържем ул. „ Съборна ” с Градската градина. От тази година стартираме освобождението на южния тротоар на ул. „ Съборна ” от коли. Крайната цел е да я затворим напълно за коли ”, сподели Здравков.

За „ Ларгото ” той разяснява, че би трябвало да се употребява гранит за центъра, само че това е проектантско решение.

Ремонтът на така наречен  „ втора зона ” към ул. „ Граф Игнатиев ” и ул. „ 6-ти септември ” ще стартира до края на европредседателството ни, за него към този момент има определен реализатор. „ Надявам се до края на годината да има приключени стадии от него ”, уточни Здравков.

„ Пазарите за книги и за плодове и зеленчуци на Графа ще изчезнат, ще има съвременни навеси, ще се редуцира броят на книжарите до под 20. Ще има тръжна процедура за това кой ще остане на този пазар. Времето за пласиране на книги на площада за мен от дълго време е изтекло ”, сподели Здравков.

По думите му за Централна гара ще има конкурс за идея, с цел да се даде ясна тактика за развиване на това пространство.

„ По отношение на небостъргачите в София работим 2 направления – основаване на ясни правила къде може да се строят високи здания и да не може посредством официално „ нарязване ” на няколко парцела да се основават ъглови парцели ”, сподели основният проектант на столицата.

„ Ремонтът на ул. „ Филип Кутев ” започва от „ Черни връх ” до р. Драгалевска тази година, за останаата част започваме процедури по отчуждаване и до края на годината ще създадем двете платна ”, сподели Здравков.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР