Положението в БДЖ заради ремонта на Централна гара не може

...
Положението в БДЖ заради ремонта на Централна гара не може
Коментари Харесай

Пътници пропищяха: Положението в БДЖ не е хаос, ад е!

" Положението в БДЖ поради ремонта на Централна гара не може да се назова просто безпорядък, а пъкъл! ”. Това споделиха хора от Искърското дефиле, които всеки ден употребяват пътнически влакове, с цел да се придвижат до работното си място в София, написа Frog News.

Пред медията пострадалите описаха, че от 7 май, откогато започнаха ремонтните действия на гарата, влаковете закъсняват с часове, някои даже въобще не потеглят.

Държат хората в безусловно незнание какво се случва, никой не им дава информация по какъв брой време ще са закъсненията, на кои гари ще се изчаква и въобще ще стигнат ли в миналото до точката, до която са се запътили.

" На 7-май сутринта пътувах за работа с трен, който потегля в 08:14 часа от Своге в посока София. Влакът беше прецизен като стрела. На гара София-Север ни чакаше електрическа, в която трябваше да се качим и да ни транспортира до Централна гара. Прекачването ни забави единствено с пет минути, след което си споделих, че очевидно този път от БДЖ са го измислили и ще се оправят с реорганизацията на пътуванията. За страдание в този миг бях много излъгана, тъй като нещата никак не бяха толкоз розови, колкото изглеждаха ”, показа Албена Петрова, която всеки ден употребява железницата с цел да се придвижи до работното си място.

" На същия ден вечерта, когато се прибирах от работа, заварих цялостен безпорядък на Централна гара. На осведомителното табло се виждаше, че всеки тръгващ и идващ трен е със солидно забавяне. Когато отидох да си взема билет, дамата на касата към този момент си дърпаше косите и не знаеше за кой трен да ми издаде билет, защото имало три, които закъсняват не се знае в какъв брой часа ще тръгнат. След като ми издаде някакъв билет и ми сподели аз да си преценям на кой трен да са кача, в общи линии било на шанс кой ще тръгне по-рано. Отправих се към към пероните и това, което видях ме накара да се притесня съществено. Имаше хора, които чакат от часове, за сметка на това влакове нямаше. След 40 минути висене на перона без никаква информация, ще има ли влакове или не, въпреки всичко пристигна някаква електрическа и ни транспорти до София-Север откъдето се прикачихме на различен трен и по този начин с час забавяне бях още веднъж в Своге ”, споделя Петрова.

" С всеки минал ден обаче ситуацията става все по-зле. Днес пътувах четири часа за работа. Влакът седнал съм половин час на още на гарата в Своге, по-късно час на Реброво, след това на Курило, на финала чакахме и на София-Север. Така от влака в 08:40 часа, дойдох в София в 12:00 часа на обяд. Вече се тормозя, че работодателите няма да ми влязат в състояние и ще ме уволнят. ”, споделя дамата.

Коментарите в обществените удостоверяват думите на Албена Петрова, сподели информация на медията.

" Не знам дали някой управителен кадър е в групата, само че безумието със довеждащия трен от София Север до ЦГ би трябвало да престане. И през вчерашния ден и през днешния ден това е главната причина за големите закъснения. Има прелестно проведен градски превоз!!! ”, написа консуматор на групата във Фейсбук " Забелязано в БДЖ ”.

Коментарите в групата БДЖ - SURVIVOR ЗА ПЪТУВАЩИЯ БЪЛГАРИН не са по-различни:

" За това ли цените на билетите се усилват?Нещо не разбирам! "

Медията пробва да се свърже с Информационния център на БДЖ, само че телефоните им не дават отговор.

Припомняме ви, че по отношение на модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София от 7 май се вкара смяна в придвижването на влаковете, които идват и отпътуват главно от и към северното направление Мездра, Видин, Варна и Русе.

За да бъде допустимо по-нататъшното реализиране на строителните действия, само че и отчасти допустимо влаковото придвижване и маневрена активност, в железопътния възел е прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца.

Същевременно от 7 май " Българските държавни железници " (БДЖ) трансформираха цените на билетите за пътешестване с трен поради фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години.

Без смяна останаха цените на железопътните карти " Дете ", " Учащ ", " Семейство " " ТПЛ " (трудно преносими лица) и " Възрастен ", които са на алегорична стойност от 1,00 лева

Цените на билетите за пътешестване с трен скочиха приблизително с 20% според от типа на транспортния документ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР