Положението се влошава, инфлацията продължава да расте, коментира тойБългарите продължават

...
Положението се влошава, инфлацията продължава да расте, коментира тойБългарите продължават
Коментари Харесай

Александър Томов: Българите обедняват, ще има стачки

Положението се утежнява, инфлацията продължава да пораства, разяснява той

" Българите не престават да обедняват, ситуацията се утежнява, за първи път ще има по времето на длъжностен кабинет стачки, става неизбежно, хората не би трябвало да търпят. Нуждаем се от сериозен диалог в обществото. Продължават да напущат младежи България, това е най-голямата опасност. Още един милион в случай че емигрират няма да има кой да ражда деца, няма да има фамилии ", това съобщи проф. Александър Томов по.

" Нещата не стоят добре, тъй като инфлацията продължава да пораства. Искам да изпратя министъра на стопанската система, с цел да отиде в един супермаркет и да вземе 20-те най-употребявани продукта и да види какво се е случило последните шест месеца и година. Колко е млякото, какъв брой е сиренето, да огледа хляба, защото се хвалиха Кирил Петков и Корнелия Нинова, че като се махне ДДС-то хлябът, ще падне. Това е неуместно, неистина е ", разяснява още проф. Томов.

Според него страната би трябвало се научи да работи по този начин, че да има съществени икономисти на нейния връх. " Ако няма, ще вършат тези неточности и ще приказват нелепости, на които всеки експерт и студент по макроикономика се смее ", добави той.

Проф. Александър Томов сподели, че се е направила неточност, като е бил оставен Бюджет 2022. Той разяснява, че новият бюджет ще влезе при новия парламент, защото не може по-рано. " Каквото и да създадат, това ще е подготовка, която ще забележим дали новото държавно управление и парламент ще одобряват ", добави той.

На въпрос по какъв начин можем да пребори инфлацията, проф. Томов съобщи, че са нужни от 4 до 6 месеца, с цел да се обуздае обстановката, без да се стига до рецесии. " Трябва да се пререформират съществени браншове на стопанската система, сигурно ще понижа държавни разноски, които са ни нужни. Със сигурност ще подкрепя хората, които са в затруднено състояние, тъй като техните пари отиват непосредствено в магазините. Ще ударя спекулата в тесни браншове. Всички имат пълномощия, в случай че стане посредством смяна в някой закон ", сподели още той.

Според него наложително би трябвало да се направи секторен разбор, защото при него може да се види къде има далавера. " Ние сме в положение България да храни пет Балкани, срамотия е при храните да имаме инфлация, там има далавера и би трябвало да се види тъкмо в кои сегменти ", разяснява още проф. Александър Томов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР