Положението се нормализира. Към 6:00 ч. е последната информация. През

...
Положението се нормализира. Към 6:00 ч. е последната информация. През
Коментари Харесай

Транспортният министър с последна информация за зимната обстановка у нас

Положението се възстановява. Към 6:00 ч. е последната информация. През миналите часове ситуацията беше извънредно комплицирана. Над 30 екипа работиха на терен при мощен снеговалеж и вятър. Това съобщи в ефира на министърът на превоза Георги Гвоздейков.

По думите му проблеми с влаковете има поради скъсана контактна мрежа и паднали дървета по линията.

" Главните железопътни трасета са проходими, сега се работи по две от второстепенните. Организацията е на равнище, все още няма бедстващи пасажери ", уточни Гвоздейков.

Министърът подчертава, че се е наложило пасажерите да изчакат 4-5 часа.

Вчера е обезпечен превоз за към 50 възпитаници, които са били в столицата и е трябвало да се приберат в направление Плевен, Русе, Шумен и Варна. Те са чакали няколко часа на гарата, без изясненост по кое време ще могат да пътуват.

" Част от хаоса се основава и от самите водачи. Когато ни осведомят медиите, че се чака усложнена зимна конюнктура, ние тогава се сещаме, че би трябвало да тръгнем на път, и то безусловно неподготвени ", съобщи Гвоздейков.

Междувременно от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора оповестиха, че краткотрайно е спряно придвижването през Прохода на Републиката за коли над три тона и половина.

Заради зимните условия придвижването през вчерашния ден беше лимитирано на доста основни пътни артерии в страната и в региона. Почти през целия ден за придвижване бяха затворени проходите Хаинбоаз и Шипка, а доста обитаеми места останаха без електричество. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР