Положението с продоволствието в китайския град Сиан е критично, алармират

...
Положението с продоволствието в китайския град Сиан е критично, алармират
Коментари Харесай

Глад под карантина: В Китай хората си разменят таблети за купичка ориз

Положението с продоволствието в китайския град Сиан е сериозно, сигнализират международни медии. 13-милионният град е подложен под карантина от 22 декември насам, защото Китай води прецизна политика на „ нулев коронавирус “ против малобройни случаи на болест.

Изолирано по домовете си, популацията се оплаква от изострен дефицит на хранителни артикули и е насила да разменя цигари, механически устройства и всевъзможни други артикули за нищожна храна. Според известията управляващите в Сиан дават безвъзмездна храна на семействата, само че обществената мрежа Weibo е зарината от сигнали на хора, които настояват, че не са получили помощ или че доставените им артикули са на привършване. Видеа и фотоси демонстрират хора, които си разменят препарат за миене на съдове за ябълки, дамски превръзки за дребна купчина зеленчуци, подпора Nintendo Switch за пакет инстантна юфка и кифлички или смарт телефон за ориз.
Карантина в китайски град поради открити два случая на COVID-19
Китайските управляващи вкараха карантина в град Манчули (автономна област Вътрешна Монголия, Североизточен Китай), ситуиран на границата...
Прочети повече
Притеснението и възмущението измежду жителите на града са огромни като мненията са по какъв начин са се върнали в ерата на натуралната замяна. Има и такива обаче, които пишат какъв брой са трогнати от добрината на съседите си, с които споделят храната си.

Междувременно малко преди китайската Нова година и Зимните олимпийски игри, които би трябвало да се проведат в Пекин през февруари, различен град в страната – Юджоу, също се озова под карантина след едвам три открити случая на ковид. В града с население от 1,1 милиона са затворени местата за развлечение и всички магазини като се изключи тези с храни от първа нужда. Забранено е и придвижването и всички транспортни средства по пътищата. Навън имат право да се придвижват само служащите, заети в предварителната защита на епидемията.



Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР