Положението на Украйна се влошава, тъй като проблемите се натрупват

...
Положението на Украйна се влошава, тъй като проблемите се натрупват
Коментари Харесай

Фигаро: Украйна е все по-изолирана на фона на Русия

Положението на Украйна се утежнява, защото проблемите се натрупват под формата на дефицит на оръжия, намаляване на публичната поддръжка на Запада и възходяща вътрешнополитическа конкуренция, до момента в който Русия съумява да устои на западните опити за изолираност. Това написа вестник " Фигаро ", оповестява ТАСС. „ Украйна е все по-изолирана на фона на Русия “, гласи заглавието на поредност материали за ситуацията в Украйна, оповестени на първа страница в петъчния брой на вестника.

Един от тях отбелязва, че западните страни „ не съблюдават обещанията си към Киев “ за доставката на нужните оръжия, което „ значително изяснява “ неуспеха на лятната контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В материалите се споделя, че „ военната стопанска система “, обещана от френския президент Еманюел Макрон, не е дала действителни плодове, до момента в който съветската военна промишленост е „ влезнала в военен режим “ и заради това Москва може да измести салдото на силите на бойното поле в своя изгода. В същото време авторката на материалите, колумнистът Изабел Ласер, отбелязва, че европейските страни не са подготвени да създадат жертви, с цел да могат „ украинците да се опълчват на Русия при по-добри условия “, а в границите на Европейски Съюз още веднъж нарастват различията по отношение на даването на нова помощ за Киев.

" Европейската отмалялост и разцеплението в Европейския съюз са тъкмо това, на което Владимир Путин разчиташе, с цел да промени хода на войната. От няколко седмици съветският президент показва предимство при удобно стичане на събитията. Неговата войска устоя против подкрепяните от Запада украинци, той унищожи изолацията на Запада и заобиколи глобите, опирайки се на своите съдружници в антизападния световен Юг, (…) и възобнови пътуванията си в чужбина “, се споделя в публикацията.

Негативен фактор за Киев стана избухналият в Близкия изток спор сред Израел и палестинското придвижване Хамас, заради което „ украинският спор изчезна от радара “. Освен това, съгласно други два материала във " Фигаро ", бойната отмалялост става все по-явна сред украинците и „ разпадането на свещения политически съюз е все по-очевидно “. Това се показва в обществени изявления на съперници на политическия режим на украинския президент Володимир Зеленски и неговата негласна конкуренция с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, равнището на доверие в който съгласно социологическите изследвания е осезаемо по-високо, в сравнение с в сегашния президент. 

На този декор блокирането на идващия транш от помощта в Конгреса на Съединени американски щати „ заплашва да докара до военно проваляне “ на Украйна. " В момента Европа не е в положение да вземе водачеството от американците, в случай че Вашингтон спре кранчето на военната помощ. Тя няма нито средствата, нито политическата воля да направи това ", заключава Изабел Ласер във " Фигаро ".

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР