Положението на Босна и Херцгеговина в международен план може да

...
Положението на Босна и Херцгеговина в международен план може да
Коментари Харесай

Между руския чук и турската наковалня

Положението на Босна и Херцгеговина в интернационален проект може да бъде разказано като позиция сред съветския и чук и турската наковални, написа Кликс.

Според анализатори съветското въздействие в Босна и Херцеговина е повече от явно, като това беше доказано от визитата на председателката на Съвета на федерацията в съветския парламент Валентина Митвиненко.

По време на визитата си тя атакува политиката на Съединени американски щати в района и дефинира Република Сръбска като страна.

„ Тук наличието на страната е напълно малко, като следим главно етническата политика и сътрудниците за реализиране на цели. Нашите ръководещи се пробват да трансфорат страната в още по-голяма разменна монета.

Президентът на Република Сръбска Милодраг Додик употребява съветското въздействие, с цел да реализира легитимност, като за него е значимо преди изборите да бъде разгласен за бележит съветски състезател. Той даде цялата петролна промишленост на републиката съвсем гратис на Русия, а в това време се среща с Путин в някакви коридори.

Евентуално визитата на турския президент Реджеп Ердоган в границите на предизборната му акция може да бъде употребявано за предизборни цели, визирайки малцинствата. От тази история могат да завоюват турците “, съобщи политическият анализатор Аднан Хускич.

Турция към момента счита Босна и Херцеговина за значимо място за разпространяване на турската просвета. В същото време Русия уголемява въздействието си на Балканите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР