Полковник от бразилската армия, издирван от полицията в рамките на

...
Полковник от бразилската армия, издирван от полицията в рамките на
Коментари Харесай

Полковник от бразилската армия бе арестуван на връщане от САЩ в рамките на разследване за военен преврат

Полковник от бразилската войска, търсен от полицията в границите на следствие на опит за прелом от страна на сътрудници на някогашния крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонаро, бе задържан нощес на връщане от Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Полковник Бернардо Кореа Нето бе задържан на летището в столицата на латиноамериканската страна – град Бразилия, след което бе трансфериран в армейски гарнизон.

Полковникът е бил изпратен в Съединени американски щати от армията на задача в Междуамериканския лицей по защита във Вашингтон през декември 2022 година, когато някогашният президент Жаир Болсонаро отпътува за Флорида дни преди полагането на клетва от страна на президента Луиз Инасио Лула да Силва.

Болсонаро по този начин и не призна провалянето си от Лула на изборите през октомври 2022 година. Срещу него бе наложена възбрана да заема изборна служба до 2030 година поради корист с президентските пълномощия и нападки против бразилската системата за гласоподаване, както и поради голословни изказвания, че тя е уязвима за измами, уточни още Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР