Полковник Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент на проф. ,

...
Полковник Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент на проф. ,
Коментари Харесай

Тя е полковник и кандидат за вицепрезидент, той - генерал

 Полковник Невяна Митева – претендент за вицепрезидент на проф., е щастливо омъжена за своя брачен партньор – командващия Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев. Любовната им история обаче стартира извънредно във връзка фамилна драма в рода на Матеев, при която Невяна му оказва помощ.

Преди години генералът решил да открие истината за гибелта на своя прародител, който умира при Добричката епопея през 1916 година – едно от най-кървавите сражения по време на Първата международна война. Той издъхва от раните си във военнополевата болница, само че събитията към кончината му остават мистерия за почерненото му семейство. Явор Матеев самичък взема решение да намери каква е истината, връщайки се край Добрич със смъртния акт на прародител си.

Така ориста го среща с Невяна, която е родом от близкото до града село Победа. Край него в действителност прародител му е бил смъртно ранен, защитавайки жителите му, измежду които и предците на кандидатката за вицепрезидент. Тя подкрепя персоналната идея на бъдещия си брачен партньор. Така се случва тяхното запознанство, след което последвал и брак. " Радвам се на три деца, самоуверен, мощен и любящ брачен партньор “, споделя Невяна за фамилията си, с което се гордее.

С мъжа до нея са запазили искрицата и не престават да търсят романтиката в дните си. Освен че ползите им се припокриват на професионално равнище, те споделят и идентични занимания. Невяна и Явор са буйни скиори и всяка зима намират време да покарат ски или из българските зимни курорти, или из дебрите на Алпите в Австрия и Швейцария.

Дотолкова са запалени по зимните спортове, че даже участват в публиката на международни шампионати и купи. Щастлив за тях момент е и срещата им с именитата скиорка Линдзи Вон, с която съумяват да разменят по няколко думи и да се снимат за спомен.

Почитатели са и на футбола, като обичаният им клуб е ЦСКА. Митева остава вечно вярна на " алените “, постоянно върви и на мачовете им, тъй като спортната ѝ кариера на плувкиня е обвързвана тъкмо с ЦСКА.

След като тя се причислява към българските военни сили през 1989 година в резултат на плувните си достижения по време на XXIV Олимпийски игри в Сеул, Южна Корея, следва в Националната спортна академия, която по-късно приключва и става преподавател и треньор по плуване точно в Централния състезателен клуб на армията, наименуван ЦСКА. От 1998 до 2000 година тя е заместник-командир в националния състезателен тим, отговаряйки за логистиката.

Невяна Митева е и буен меломан, с разнородни музикални желания. Почитателка е на Райна Кабаиванска, Стинг, Луис Армстронг, Камелия Тодорова, ФСБ, " Сигнал “ и Стефан Вълдобрев, а преди години гледала концерта на латинодивата Дженифър Лопес у нас от първия ред. Обича остарялото българско кино, а измежду обичаните ѝ писатели на книги са Достоевски и Толстой, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР