Полк. Невяна Митева се очаква да бъде кандидатът за вицепрезидент

...
Полк. Невяна Митева се очаква да бъде кандидатът за вицепрезидент
Коментари Харесай

Дама с пагони излиза срещу Румен Радев

Полк. Невяна Митева се чака да бъде претендентът за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков. Подкрепяният от ГЕРБ кандидат-президент ще се изправи против Румен Радев най-вероятно в компанията на жена, която е полковник от въоръжените сили и е била пиар на Военновъздушните сили, чийто пълководец бе Радев преди да бъде определен за държавен глава преди пет години, заяви Mediapool.

Очаква се името ѝ да бъде публично оповестено в неделя, когато ще се събере Инициативният комитет, които ще издигне двойката. Пред Mediapool Митева отхвърли коментар.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери в петък, че партията му ще поддържа Герджиков. По думите му вицепрезидентът няма да бъде от ГЕРБ, а ще бъде определен " персонално от Герджиков ".

Митева е ръководител на Сдружението на дамите военнослужещи. Съпругът ѝ е бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на бригада " Специални сили ", който добре се познава с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Митева е служила като пиар експерт във Военновъздушни сили, както и като експерт човешки запаси в централата на Военновъздушни сили.

Тя е първенец по плуване. Участвала е в Олимпийските игри в Сеул през 1988 година в женска щафета 4х100м., стига до край и приключва на шеста позиция. Има над 120 медала, купи и оценки.

Според Закона за защитата и въоръжените сили военнослужещ може да се кандидатира за президент, вицепрезидент на републиката или за друга изборна служба.

Ако е повдигнат от партия или коалиция – той бива уволнен без предупреждение от деня на регистрацията му за присъединяване във вота. Ако обаче е повдигнат от предприемчив комитет, какъвто най-вероятно ще е казусът на Митева – уволняване няма, а военният излиза в неплатен отпуск, в случай че бъде определен за поста и се връща във въоръжените сили след края на мандата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР