Полк. Диман ГеоргиевРуските войници замръзват до смърт в източна Украйна.Украинската

...
Полк. Диман ГеоргиевРуските войници замръзват до смърт в източна Украйна.Украинската
Коментари Харесай

Студът превръща Източна Украйна в ново гробище за армията на Путин

Полк. Диман Георгиев

Руските бойци замръзват до гибел в източна Украйна.
Украинската войска през последните няколко дни вкара в бойните дейности едни от най-елитните си елементи, в това число 92 и 93 Механизирани бригади, както и 1-ва гвардейска (президентска) бригада.
Но, освен тези елитни подразделения са това, което всеобщо унищожава съветските бойци на фронта.
Не тренирани, без логистична поддръжка и

 с необразовано командване, 

руснаците замръзват на бойното поле със стотици.

Шокиращи видео филми документират нещастието. Дронове и разследващи апарати фиксират лежащи, премръзнали бойци, борещи се с хипотермията. Някой от тях са се предали и безусловно не реагират, когато украинците ги обстрелват с артилерия или дронове. 

Thomas Theiner - боен сътрудник (както и аз, при няколко мои медийни участия), смята, че " зимата ще ликвидира повече руснаци, в сравнение с украинците биха се надявали в миналото да могат ". Той най-вероятно ще се окаже прав.
Зимите в Украйна стартират студени, с дъждове и влаги, след което стават все по-студени и сухи. Източна Украйна е към момента във влажния, леден интервал и нейната брутална, дълбока тиня гълтам бойните машини и хората. (Нека си спомним какво се случва с Вермахта през Втората международна война, тъкмо в тези зимни условия). Температурите и през деня и нощем са към нулата. И с добра логистика и с интелигентно командване 

тези условия са мъчно преодолими

 Но въпреки всичко, на бойците може най-малко да се обезпечат муниции, храна, топлота и здравна помощ.
Проблема при съветската войска е, че от ден на ден от бойците, които идват на бойното поле са нетренирани запасняци. Офицерите не са с тях на предната линия. Те се крият надалеч обратно в командните пунктове и обитаемоте места. Логистиката е прекратена от високо точните удари на украинската артилерия. Изоставените мобилизирани, гладуващи, без ръкавици и без естествени военни обувки стоят в плитки, неотоплени окопи, до момента в който взводните и ротните командири се крият в изоставени къщи в околните села. Това прекъсва линията на командване, подкопава морала и обрича на гибел заставените да стоят в окопите бойци. В такива условия хипотермията е непрекъснат сателит. Една нощ е задоволителна боеца да се дезориентира, да загуби двигателните си качества и рефлекси.
Това изяснява неналичието на каквато и да е реакция, когато съветските бойци са унищожавани от летящите над тях дронове.

Самоубийствата в армията на Путин зачестяват,

 включително на бойното поле. На фрагменти се вижда по какъв начин съветски бойци, виждайки висящите над тях украински дронове се самоубиват. 
Към този миг е мъчно да се каже какъв брой съветски бойци са починали от мраз. 
Но, по данни от съветското командване, единствено в 155 та Механизирана бригада на морската пехота за последните дни са починали 500 военнослужещи и са ранени над 400. Това е съвсем половината от числения състав. Такова съответствие - съвсем 1 към 1 на убити и ранени, при обикновено 1 към 3, приказва за липса на съответно командване и здравна помощ на бойното поле, както и за " работата " която прави студът. Това демонстрира, че доста ранени бойци умират от мраз, преди някой да се погрижи за тях.

Имайки поради, прогнозите на Американската военна метеорологична работа за внезапно намаляване на температурите през идващите 10 дни, можем да чакаме тази наклонност да се форсира и да придобие апокалиптични за съветската войска размери. 

Б.А. За разбора са употребявани материали от последните часове на David Axe, боен специалист и сътрудник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР