Полк Азов, който защитава Мариупол от руската инвазия, съобщи, че

...
Полк Азов, който защитава Мариупол от руската инвазия, съобщи, че
Коментари Харесай

Полк Азов: Руснаците ползват неизвестна отрова в Мариупол

Полк " Азов ", който пази Мариупол от съветската инвазия, заяви, че армията на Москва е употребила отровно вещество с незнаен генезис. В депеша, изпратена от бойците, написа, че бойците от полка са потърпевши съществено.

" Преди към час съветските войски използваха отровно вещество с незнаен генезис против украински военни и цивилни в град Мариупол. Пострадалите имат дихателна непълнота и тежък проблем с вестибуларния уред ". На потърпевшите се вършат серия от проби, с цел да се откри препаратът.

Войната в Украйна аргументи една от най-големите филантропични рецесии в Мариупол. Според кмета на града Вадим Бойченко, броят на жертвите измежду цивилното население е към 5 хиляди души, в това число към 210 деца.

Сега в Мариупол има към 130 000 цивилни, блокирани от съветските войски. А бойци от полк " Азов " не престават да пазят града, оповестява БГНЕС.

" Десетки хиляди " са евентуално жертвите на съветските войски в Мариупол, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той разяснява войната в града по време на видеообръщение към южнокорейския парламент. По думите на Зеленски пристанищният град е изцяло погубен.

Жителите на Мариупол бяха блокирани в продължение на седмици без храна, вода и медикаменти, под непрекъснати бомбардировки. За да оцелеят, хората топяха сняг и крадяха храна.

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, с цел да избави Мариупол, съобщи късно през вчерашния ден Зеленски. По-рано той предизвести, че Русия може да употребява химическо оръжие в страната, без да показва дали това е станало досега.

Русия отхвърля да е правила военни закононарушения по време на офанзивата в Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР