Полицията засилва проверките на пътя в опит да намали честите

...
Полицията засилва проверките на пътя в опит да намали честите
Коментари Харесай

Полицията засилва проверките на пътя заради честите катастрофи

Полицията ускорява инспекциите на пътя в опит да понижи честите произшествия с потърпевши и жертви. В последните дни станаха няколко тежки случая, при които почина дете, а други три пострадаха и то единствено в региона на София.

От началото на годината в страната са станали 6413 тежки произшествия, 594 души са починали, а над 8000 са ранените. Средно дневно у нас живота си на пътят губят двама души. Черната статистика слага страната ни на челно място измежду страните членки на Европейски Съюз по брой жертви на пътя.
Кола е блъснала жена на спирка в София Тя е откарана в „ Пирогов ” с тежка черепно-мозъчна контузия
От тази нощ засилено полицейско наличие има на местата с централизация на произшествия в тъмната част на денонощието.

Вчера вътрешният министър Младен Маринов показа нова конструкция, която ще сплотява силите на полицията, пожарната и пътната организация в координационен център. Целта на звеното е при пораждане на случай всички виновни институции да реагират навреме, напомня БГНЕС.
Две деца са блъснати на столичен бул., едното е умряло Другото е настанено в „ Пирогов ” с животозастрашаваща контузия на крайници
Центърът няма да изземва функционалностите на незабавния телефон „ 112 “. Дежурните оттова ще подават сигналите на центъра. Той ще разполага с монитори, на които в действително време се виждат всички пътни сектори в ремонт. При потребност или тапи обособените районни структури на Министерство на вътрешните работи ще изпращат спомагателни пътни служители на реда.
Кола на НСО удари дете на кръстовище в София Момчето е в тежко положение с фрактура на мишницата и с черепно-мозъчна контузия
Центърът ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали водачът има нарушавания, дали е с годна брошура, дали е използвал алкохол.

Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени извършители, които по-най-бързия метод може да се спрат от пътните служители на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР