Полицията започна щурм срещу палатковия град на улица Грушевски“. УНИАН

...
Полицията започна щурм срещу палатковия град на улица Грушевски“. УНИАН
Коментари Харесай

Спецчастите с щурм срещу палатковия град пред Радата на Украйна, има пострадали

Полицията стартира взлом против палатковия град на улица „ Грушевски “. УНИАН оповестява, че щурмът е почнал към 17:20 часа. Спецчастите са почнали настъплението против палатките от страна на улица „ Шелковична “. Органите на реда са притичали към палатките, само че деятелите са почнали да отразяват офанзивата.

Силоваците са използвали сълзотворен газ, измежду потърпевшите е и депутатът от „ Самопомоч “ Егор Соболев. Заедно с това, полицията незабавно е отстъпила от територията на площада на Конституцията, спирайки по този метод щурма.

 Под Радой снова драка / фото Левый берег

В момента на щурма множеството деятели са се намирали на ъгъла на „ Грушевски “ и „ Липса “, от където, по предварителни данни, е трябвало да стартира шествие към Администрацията на президента. Също на ъгъла на „ Грушевски “ и „ Липса “ стои кордон на Националната армия и специфични елементи, които наброява към 300 души.

Към момента ситуацията е спокойна, само че след опита за взлом някои деятели благодарение на стоманени предмети започнаха да изваждат плочките от тротоарите. Други деятели ги убеждаваха, че по този начин не е редно.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР