Полицията задържа трима мъже, извършители на крупен грабеж от пощата

...
Полицията задържа трима мъже, извършители на крупен грабеж от пощата
Коментари Харесай

Задържаха трима мъже, обрали 2 млн. от пощата в Хасково

Полицията задържа трима мъже, причинители на огромен обир от пощата в Хасково. Разследването започва след получен сигнал в нощта на 7 против 8 юни 2016г. Тогава група маскирани мъже проникват в постройката на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника, привеждат в безпомощно положение охранителя, за минути проникват в трезора, посредством потребление на металорежещи машини отварят три солидни железни каси лишават крупната сума от- 1 833 000 лева и се отдръпват с коли по авансово готови направления.

След осъществения на място оглед е образуван проверяващ екип от чиновници на ОДМВР- Хасково, подпомагани от сътрудниците им от ГДНП, под управлението на Окръжна прокуратура -Хасково, който подхваща голям брой оперативно-издирвателни дейности на територията на цялата страна. В рамките на следствието са разпитани над 100 очевидци, образуван е профил на причинителите - престъпно проявени, с механически знания, назначени и направени са близо 40 експертизи, разпознавания и психически проучвания, както и голям брой претърсвания.

Тримата мъже - един на 41 и двама на 45 години, са арестувани в миг на осъществяване на друго престъпно закононарушение. Повдигнати са им няколко обвинявания по текстове от Наказателен кодекс, касаещи закононарушения, за които се планува отнемане от независимост от пет до петнадесет години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвинените лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР