Полицията задържа единия от извършителите на кражбата от банкомат в

...
Полицията задържа единия от извършителите на кражбата от банкомат в
Коментари Харесай

Молдовец арестуван за взривения банкомат в Пловдив

Полицията задържа единия от причинителите на кражбата от банкомат в регион "Тракия " в Пловдив, осъществена посредством взривяване на устройството на 2 юли тази година. Това заяви зам.-районният прокурор на Пловдив Румяна Зайкова-Калеева.

Установено е, че дейностите са осъществени от двама души, молдовски жители, от които единият е арестуван за 72 часа с прокурорска заповед, а другият е съумял да напусне страната. Калеева посочи, че точната сума, открадната от оборудването, е 215 000 лв.. От тях към този момент са открити 80 000 лв., като една част от тях са обгорели от гърмежа, а останалите се търсят.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов причинителите разчитат на това, че не са регистрирани в страната като непрекъснато пребиваващи, мобилни са и бързо напущат рамките на страната. Задържаният е на 22 години и е в България от 17 юни т. година, като досега на осъществяването на кражбата те са обитавали в разнообразни градове.

Главният секретар добави, че групата има отношение и по кражбата от 5 юли в "Люлин " в София. Използвани са същите начини и същия автомобил. Не за първи път сходна интернационална група прави тежко закононарушение у нас, сподели още той и благодари на сътрудниците си за бързите дейности. По думите му по случая са работели чиновници на реда от Пловдив, Сливен, Бургас, Варна, градовете, където са обитавали търсените.

Директорът на ОД на МВР-Пловдив ст.комисар Атанас Илков счита, че молдовските жители са предпочели тъкмо този банкомат, тъй като той се намира в края на града и има добра инфраструктура към него за бързо отдръпване. По думите му за разкриването на закононарушението е помогнало доста и видеонаблюдението, което е построено от общината. Чрез него установихме от кое място са пристигнали и накъде са тръгнали, добави полицейският шеф, както и това, че регистрационните табели на колата, с която са били, са откраднати от различен автомобил, намиращ се наоколо до банкомата. Групата е разкрита в Бургас посредством автомобила и е арестувана, измежду които е бил и единият от причинителите, в миг, когато се подхванали дейности да го почистят на автомивка. Установено е, че същият е разгласен за търсене в Молдова за кражба, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР