Полицията задържа днес мъж, протестирал срещу френския президент Еманюел Макрон,

...
Полицията задържа днес мъж, протестирал срещу френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Протестиращи посрещат Макрон и в Нидерландия

Полицията задържа през днешния ден мъж, протестирал против френския президент Еманюел Макрон, когато той дойде във факултета по точни науки на университета на Амстердам през втория ден от визитата си в Нидерландия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

За втори следващ ден Макрон, който се сблъсква с вълна от недоволството в родината си поради пенсионната промяна, става цел на протестиращи по време на визитата си в Нидерландия. Вчера приветствената му тирада в Хага бе прекратена от стачкуващи, напомня организацията. Днес при идването на Макрон в университета протестиращ стартира да скандира против него и се затича към него, само че полицията се намеси и бързо го задържа. Задържан беше и негов съизвършител.

По време на визитата си през днешния ден Макрон бе съпроводен от нидерландския крал Вилем-Александър. Макрон посети квантова лаборатория в университета и дискутира въпроса за квантовите технологии.
 Еманюел Макрон и крал Вилем Александер посещават квантова лаборатория в университета на Амстердам. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

По-рано през днешния ден френски и нидерландски министри подписаха съглашение за усилване на съдействието за развиване в региона на цифровите технологии и за създаване на по-устойчиви индустриални браншове в двете страни. Целта на Договора за нововъведения и резистентен напредък е да насърчи партньорството в сфери, като " полупроводниците, квантовите технологии, основните първични материали, устойчивата подвижност и енергийна инфраструктура ", сподели в изказване нидерландското държавно управление.

По-късно през днешния ден Макрон ще организира диалози с нидерландския министър председател Марк Рюте и ще посети галерия на нидерландския художник Йоханес Вермеер в " Райксмузеум " в Амстердам.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР