Полицията задържа 47-годишен мъж, играел ролята на муле, във връзка

...
Полицията задържа 47-годишен мъж, играел ролята на муле, във връзка
Коментари Харесай

Арестуваха муле на ало-измамници, отмъкнало над 30 хил. лв. в Стара Загора

Полицията задържа 47-годишен мъж, играел ролята на муле, по отношение на осъществени ало-измами в Стара Загора. Това стана ясно на взаимен брифинг на Районна прокуратура- Стара Загора и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на три телефонни измами в интервала 19-31 март, И.Г. измъкнал от пострадалите повече от 30 000 лв.. Установено е, че се е работило по схемите - помощ за непосредствен и оказване на подпомагане за залавяне на телефонни измамници.

Първият случай е от 19 март, когато незнайно лице се обадило на 83-годишна жена, потвърждавайки, че е неин непосредствен и изискал пари с цел да получи тя документи. Тя предава сумата на И.Г. пред входа на жилищния блок, в който живее. По-късно при ново позвъняване по телефона й съобщили, че е станала жертва на ало-измамници, само че с цел да бъдат хванати е нужно да съобщи друга сума, която хвърлила през балкона. Общата вреда е в размер на 10 740 лева

Вторият случай се развива по същия метод. Пострадалите са мъж на 79 години и жена на 76 години. Те предали общата сума от 6200 лв..

Третата машинация е от 31 март, когато измамниците се обаждат на на 73-годишна жена и заплашват с ликвидиране нея и фамилията й. След което й се обаждат други и й споделят, че това са били ало-измамници и ще бъдат хванати, само че за задачата са нужни 15 400 лв.. Тя ги хвърля през терасата на жилището си с убеждението, че след привършване на акцията, парите ще й бъдат върнати.

47-годишният мъж е бил нает да прави куриерската активност, като на 1 април малко след среднощ е открит и последвало претършуване на дома му. Той е заловен, до момента в който брои парите, взети от последната жертва на измамата. Намерени са над 17 хиляди лева, които ще бъдат възобновени на пострадалите.

И.Г. е престъпно проявен и против него са повдигнати две обвинявания. Задържан е за 72 часа, като през днешния ден е импортиран иск в съда за неговия непрекъснат арест. Работата по случая продължава интензивно.
 Баба от Шумен даде 5000 лв. на привиден доктор, с цел да оперира щерка й
Баба от Шумен даде 5000 лв. на привиден доктор, с цел да оперира щерка й

Тя била заблудена от измамника, че детето й е потърпевшо при гърмеж на бойлер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР