Полицията за борба с тероризма води разследване, след като известно

...
Полицията за борба с тероризма води разследване, след като известно
Коментари Харесай

Намериха уран в пакет на летище Хийтроу


Полицията за битка с тероризма води следствие, откакто известно количество уран е било намерено в пакет на летище Хийтроу.

Граничните служби са разпознали колета по време на рутинна инспекция на 29 декември. Службата за битка с тероризма е била потърсена, откакто е намерено малко количество от рисковия материал. Веществото може да се употребява за така наречените „ мръсни бомби “, предопределени да разпръскват радиоактивни субстанции.

Командирът на антитерористичната служба Ричард Смит каза, че количеството нечист материал е извънредно малко и е оценено от специалисти като непредставляващо опасност за обществеността.

Министърът на опазването на здравето Стив Баркли сподели за телевизия “Скай Нюз ”, че се надява да получи повече своевременна информация по отношение на материала, конфискуван на Хийтроу, и добави, че чиновниците работят с партньорски организации, с цел да проверяват и да подсигуряват, че няма риск за обществеността.

Самоличността на всички пасажери или компании, свързани с пакета, не е доказана и предвидената дестинация на пакета остава незнайна. Няма задържани. Министерството на вътрешните работи не разяснява следствието, до момента в който то към момента продължава.

Според журналистическо следствие на вестник “Сън ” пакетът е бил предопределен за ирански жители в Обединеното кралство и е дошъл с полет от Оман, откакто е бил изпратен от Пакистан, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР