Полицията във Велико Търново проверява сигнал за спор зприпаркиране в

...
Полицията във Велико Търново проверява сигнал за спор зприпаркиране в
Коментари Харесай

МВР проверява поредното спречкване между шофьори и кортеж с лична охрана


Полицията във Велико Търново ревизира сигнал за спор зприпаркиране в региона на крайпътно заведение на околовръстния път на града, оповестиха от Министерство на вътрешните работи във вторник. Установени са колите (с варненска регистрация), притежателите и ползвателите им. Служители от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново и Варна работят по изясняването на случая, прецизират от полицията.

Става дума за случай, разказан в понеделник в обществената мрежа Facebook от IT-специалиста Иво Мирчев.

Пътувайки от София за Варна преди ден, той взема решение да спре в крайпътно заведение до Велико Търново, само че се оказва, че на паркинга няма места - не поради голям брой коли, а тъй като две лимузини са заели общо пет места, а осем охранители са обкръжили заведението.

" Помолих напълно възпитано да реалокират едната лимузина, с цел да мога да паркирам, което явно развесели индивида, който помолих – един от охранителите. Каза ми по-добре да изчезвам, с цел да не стане по-лошо ", описа Мирчев пред бТВ във вторник.

" Не считам, че това е обикновено, имаше хора, чужденци, деца – гледаха, питаха какво се случва ", добави той.

Мирчев подава сигнал на телефон 112, само че за 40 минути полиция по този начин и не идва.

" От регионалната дирекция прецизираха, че на тел. 112 и в дежурната част на регионалната дирекция не е получаван сигнал за сходно нарушаване ", се споделя в отговор на Министерство на вътрешните работи до бТВ.

IT-специалистът обаче има записан диалога и даде копие от него в студиото. От записа ясно се чува, че Мирчев оповестява за заканите и му дават отговор, че сигналът е предаден на полицията.

Мирчев добави, че откакто е разгласил фотосите във фейсбук профила си, са последвали мнения от вида: „ Оставете ги тези в Търново, вижте какво става в моя град “.

Фактите са, че Министерство на вътрешните работи не работи, не спомага и макар че сигурно в него има положителни експерти, явно не се ръководи добре, разяснява той

С разпоредба от 2016 година беше въведено условие хората с персонална защита наложително да се записват в Министерство на вътрешните работи. Към септември предходната година обаче едвам 17 души бяха съобщили на полицията, че ги охраняват с оръжие, а общият брой на записаните с частна защита е 23-ма. Частните кортежи пък се оказаха единствено 39, като множеството са в София.

Повод за наредбата стана побоят против Васко Наумов и брачната половинка му на Околовръстното шосе на София. Те бяха нападнати от охранители на Ивайло Борисов-Ториното. Главният прокурор Сотир Цацаров тогава разяснява, че в такива случаи страната върви след събитията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР