Полицията във Варна задържа 44-годишен мъж за теглене на пари

...
Полицията във Варна задържа 44-годишен мъж за теглене на пари
Коментари Харесай

Задържаха варненец, теглил 13 000 лв. от картите на свои колеги

Полицията във Варна задържа 44-годишен мъж за изтегляне на пари от непознати банкови карти. Той работи в огромна комерсиална верига и има престъпно досие. За месец арестуваният е снимал с телефона си банковите карти на трима свои сътрудници, с които е употребил общо помещение за преобличане. Данните употребявал за покупки в разнообразни интернет уеб сайтове за търговия. До момента са открити вреди на обща стойност над 13 000 лв..

От работното място на мъжа и от жилището, в което живее, са конфискувани два мобилни телефонa с по две SIM карти - от Англия и България. В мобилните устройства са открити данни за електронни пощи, фотоси на банковите карти на пострадалите, както и на техните документи за идентичност, съобщи.

Иззети са и три бележника с пароли и кодове за достъп до съответните елелектронни пощи. Открити са също стотици движимости , закупени с непознатите банкови карти - смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни облекла и аксесоари за мобилни телефони.

По случая се води следствие. За закононарушението законът планува затвор от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума. Извършителят е арестуван с полицейска мярка за 24 часа. ОДМВР - Варна предизвестява жителите да не оставят без контрол своите документи за идентичност, полезности и банкови карти в неохранявани пространства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР