Полицията във Варна продължава разследването на двата случая на агресия

...
Полицията във Варна продължава разследването на двата случая на агресия
Коментари Харесай

След случаите на агресия: По-засилено полицейско присъствие пред училищата във Варна

Полицията във Варна продължава следствието на двата случая на експанзия сред възпитаници. По тях са формирани досъдебни производства за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.

„ Вече са прегледани всички клипове от експанзията против малолетното момиче.  Установени са всички участници на първичния клип – общо седем, като едно от тях е малолетно лице. По втория случай, където е ответната нападателна демонстрация от малолетни против участниците в клипа с експанзия, са открити осем лица. Сред тях един е малолетен, а останалите – пълнолетни “, изясни за bTV комисар Веселин Вълчанов, шеф на отдел Криминална полиция в ОДМВР-Варна.

Пострадал е възпитаник, който е открит като един от участниците във видеото

„ Все още не е извършен разпит на потърпевшото лице. Не сме изчистили изцяло случая. Очакваме да се яви с родител или юрист, с цел да се обясни нейната позиция. Всички деца настояват, че аргументите са детски за експанзията. По следствието има много работа. Прокуратурата ще реши дали да даде лицата на съд. Ще насочим напъните си към деескалация на напрежението сред младежите и да не допуснем нови прояви на принуждение по отношение на причинителите на нападателни прояви. Имам мероприятия с Регионалното ръководство на образованието, с ръководството на другите учебни заведения. Осигурено е по-сериозно полицейско наличие пред множеството гимназии на територията на град Варна. Считаме, че ограниченията, които ще вземем, ще предотвратим нови сходни активност “, добави той.

„ Не съм в подробност за какво се е породил спорът. Важната стъпка е какво следва и какви са неналичията. Стряска ме, виждайки решение в учебните дворове да е полиция, която ще пази. Това са ограниченията, които чуваме, че подхванати “, уточни Яна Алексиева, изпълнителен шеф на „ Асоциация родители “, в предаването „ Тази заран “.

Клиповете били оповестени в обществените мрежи, само че по-късно - изтрити

„ Насилието не е единствено в България. Това е международен проблем. Неслучайно на всички места по света има сходни стратегии. В България към момента не се е стигало до стрелби, само че такива случаи имаше в Руската федерация, в Сърбия имаше неотдавна пукотевица. Това се случва от възпитаници, които са редовно унизени и виждат единственото решение като убиват “, добави Иван Игов, учебен психолог.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР