Полицията във Варна е установила и задържала за 24 часа

...
Полицията във Варна е установила и задържала за 24 часа
Коментари Харесай

ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО: Определиха запрестъпник задържания за съборения бюст на граф Игнатиев

Полицията във Варна е открила и задържала за 24 часа 54-годишен мъж по отношение на следствието за съборения от постамента му бюст-паметник на граф Игнатиев. Без да оповестяват името на арестувания, от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града оповестяват, че по случая е формирано досъдебно произвеждане, в което е назначена съдебнопсихиатрична експертиза и материалите по него са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура във Варна.

Бюстът на граф Игнатиев, ситуиран в центъра на Варна, беше съборен в нощта на вторник против сряда. Това е втори случай, в който този монумент е повреждан. Ден след Трети март предходната година той осъмна залят с бяла багра. По непотвърдена информация, арестуваният и по двата случая е еднакъв.

По мотив на случилото се посолството на Руската федерация у нас разгласява в страницата си във " Facebook " текст, който гласи следното:

" През нощта против 10 януари т.г. в центъра на Варна вандали бутнаха от постамента бюст-паметник на граф Н.П.Игнатиев (по същия нехарактерен метод името е изписано и в известието на полицията, бел. ред.) - съветски посланик, направил безценен принос за освобождението на България и възобновяване на нейната държавност. Оценяваме случилото се като недалновидна хулиганска демонстрация, несвързана с формалната политика на българските управляващи. Разчитаме, че обещанията на градската администрация за ремонт на паметника и връщането му на първичното му място ще бъдат изпълнени, а нарушителите ще бъдат изправени пред отговорност ".



А водачът на проруската партия " Възраждане " Костадин Костадинов назова Игнатиев " индивида, създател на българския народен блян ".

Вчера на особено призован брифинг във връзка събарянето на бюст-паметника шефът на дирекция " Култура и духовно развиване " в община Варна Антония Йовчева заяви, че откакто закрепващите детайли на постамента бъдат поправени, бюстът ще бъде върнат на мястото му.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР