Полицията във френския град Лион е започнала разследване за местонахождението

...
Полицията във френския град Лион е започнала разследване за местонахождението
Коментари Харесай

Изчезна президентът на Интерпол

Полицията във френския град Лион е почнала следствие за местонахождението на президента на Интерпол – китаеца Мън Хунвей, откакто брачната половинка му е съобщила, че няма новина от него, откогато е отпътувал за родината си предходната седмица, предадоха международните организации.

Източници от органите на реда споделиха, че брачната половинка на Мън се е свързала с полицията в град Лион, където е централата на Интерпол, и е съобщила, че брачният партньор ѝ е липсващ и тя

нямала новина от него, откогато отпътувал за Китай на 29 септември .

Китайската актриса Фан Бинбин, звезда на Холивуд, изчезна

Фрески правосъден чиновник, поискал анонимност, съобщи, че президентът на интернационалната полицейска организация е отпътувал от Франция и е дошъл в Китай в края на септември. Той не е липсващ във Франция, посочи източникът, представен от Франс прес.

Според радио Европа 1 брачната половинка и децата на Мън живеят в Лион.

France is investigating the disappearance of Interpol president Meng Hongwei, a police source says. Meng was formerly a head of Interpol China. https://t.co/lKg1ONaUrj pic.twitter.com/csIloPxzL8
— CNN Breaking News (@cnnbrk) October 5, 2018
Мън беше определен за президент на Интерпол през ноември 2016 година и мандатът му е до 2020 година До избирането си е бил заместник-министър на публичната сигурност на Китай, а преди този момент заместник-председател на китайската комисия за надзор на опиатите и шеф на националната работа за битка с тероризма.

Главната функционалност на Интерпол е да обезпечава механизъм, посредством който полицейските сили в разнообразни страни да се уведомяват взаимно за търсени обвинени.

При избирането на Мън за президент на организацията правозащитни групи показаха паника ,

че Китай може да се опита да употребява позицията му, с цел да преследва дисиденти в чужбина. Китай от дълго време се стреми да получи помощта на други страни за арестуването и депортирането на жители, които упреква в закононарушения, в това число корупция и тероризъм.

В отговор на опасенията на правозащитниците Интерпол съобщи, че нейният правилник не разрешава на чиновници ѝ всякаква интервенция в политика, съобщи Франс прес.

От Интерпол пуснаха публично изказване по случая с изчезналия президент и обявиха, че това е въпрос, който казае способените органи във Франция и Китай. В момента организацията се управлява от генералния ѝ секретар Юрген Щок. В изказването се акцентира, че няма да бъдат правени повече мнения по случая.

#NEWS - Media statement concerning INTERPOL President Meng Hongwei. pic.twitter.com/P46AeXsGiS
— INTERPOL (@INTERPOL_HQ) October 5, 2018
Това изгубване припомня доста на едно друго изгубване на обществена персона в Китай. Китайската актриса Фан Бинбин, която взе участие в суперпродукциите „ Железният човек “ и „ Х-мен “, също е изчезнала. За нея няма никаква информация от юни, когато се заприказва, че е измежду разследваните за укриване на налози в киноиндустрията. Появиха се и догатки, че актрисата може да е арестувана.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР