Полицията в Южна Италия е арестувала 12 души при операция

...
Полицията в Южна Италия е арестувала 12 души при операция
Коментари Харесай

Италианската полиция е извършила 12 ареста при антимафиотска операция

Полицията в Южна Италия е арестувала 12 души при интервенция против членове на мафията, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Сред арестуваните има предприемачи и хипотетични членове на ползващата се със злокобна популярност калабрийска организация Ндрангета, заяви италианската финансова полиция. Осем от тях са изпратени в ареста, останалите са под домакински арест.

Конфискувани са 31 парцела и активите на 27 компании с обща стойност 32 милиона евро. Една от фирмите се намира в Словения, а друга - в Румъния.

Смята се, че предприемачите са работили в тясно съдействие с членове на мафията в строителната промишленост и в търговията с храни на едро, както и в други сфери.

До интервенцията, носеща името " Планиране ", се е стигнало след двугодишно следствие с присъединяване на финансовата полиция на Калабрия и италианската Дирекция за битка с мафията и проведената престъпност.

Ндрангета е считана за най-влиятелната мафиотска формация в Италия. Тя печели милиарди от интернационалната търговия с опиати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР