Полицията в столицата на Швейцария Берн евакуира парламента и свързаните

...
Полицията в столицата на Швейцария Берн евакуира парламента и свързаните
Коментари Харесай

Задържаха мъж с експлозиви пред швейцарския парламент

Полицията в столицата на Швейцария Берн изтегля Народното събрание и обвързваните с него служби във вторник, откакто мъж с бронежилетка беше задържан покрай един от входовете му и беше открито, че носи експлозиви, предава Associated Press.

Полицията в Берн сподели в изказване, че в ранния следобяд " федералните чиновници по сигурността са забелязали мъж на южния вход на постройката на Народното събрание, чийто външен тип - бронежилетка и кобур за оръжие, и държание са подозрителни. "

" По време на последвалата инспекция, бърз тест откри експлозиви ", се споделя в изказването, като не се прецизира какъв брой и какви са те.

Заподозреният, чието име не се показва, е бил подложен на физически и психиатричен обзор, се споделя в изказването. Федералната прокуратура и полицията започнаха наказателно следствие. Няма незабавна индикация за вероятен терористичен претекст и не се оповестява нищо за различен вероятен претекст на арестуваното лице.

Полицията отдели Федералния площад пред Народното събрание и околните улици за няколко часа, до момента в който изпрати екипи за сигурност - в това число пожарникари и сапьори, подкрепени от полицейско куче и дронове - да инспектират изоставена кола, която е била обвързвана със обвинения.

Мерките за сигурност са били анулирани, откакто се оказа, че автомобилът не съставлява заплаха, се споделя в известието на полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР