Полицията в София залови снощи на Централна гара 29 нелегални

...
Полицията в София залови снощи на Централна гара 29 нелегални
Коментари Харесай

Заловиха близо 30 нелегални мигранти на Централна гара

Полицията в София залови нощес на Централна гара 29 незаконни мигранти от Сирия във трен, който пътува за Белград.

Акцията по залавянето им наложи да бъдат изключени контактната мрежа на влаковете и електрозахранването на гарата, защото част от хората са се намирали на покрива на вагоните.

Сигналът за незаконните мигранти е подаден на тел. 112 от човек, който е забелязал съмнителни лица в товарен трен, приближаващ от Турция и продължаващ към Сърбия.

На място са извикани екипи на полицията, които в един от вагоните са разкрили общо 29 души. Всички те - незаконни мигранти, са в положително здравословно положение, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов:
29 бежанци, от които 14 дами, 6 деца и 9 мъже, които са открити в товарен вагон, който е запечатан, само че от горе брезентът е срязан - най-вероятно от там са влезнали във вагона. По първични данни лицата са без документи за идентичност от сирийски генезис.

Задържаните мигранти са отведени в арестите на столичните районни полицейски ръководства, като занапред предстоят беседи с тях. Ще се открива и дали са минали незаконно границата ни или са със статут на бежанци и желаят да изоставен страната.

От началото на годината има три сходни случая на задържане на мигранти във трен, добави старши комисар Иванов, който взе присъединяване в изключителния брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи и БДЖ. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР