Полицията в София е засичала деца в шести клас да

...
Полицията в София е засичала деца в шести клас да
Коментари Харесай

Шестокласници пласират наркотици в интернет

Полицията в София е засичала деца в шести клас да разискват в чат групи цени, дози и места за продажба на опиати.

Това описа контрольор Петьо Петков от Столична дирекция на вътрешните работи. Той посочи, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата протягат ръка първо към марихуаната, а по-късно и към синтетичните опиати. Инспектор Петьо Петков от бранш “Наркотици “ на Столична дирекция на вътрешните работи изяснява:

“Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар е с по-силно интензивно вещество в множеството случаи. От синтетичните опиати водещ  от няколко години е така наречен “кристал “.

Пласирането на опиатите се случва главно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства “, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкоз за разпространяване, що се касае за пояснение – каква е цената, къде може да се откри, какъв е методът и какво би трябвало да се каже “, показва още Петков пред БНР.

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на обособените типове опиати. В групата с изключение на шестокласниците е бил и юноша на 20 години, изяснява контрольор Петков.

В момента на пазара на опиати в София царува безпорядък твърди още той:

“Всеки по един или различен метод може да се снабди с избрани субстанции, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР