Полицията в Сливен е задържала 38-годишен мъж за причиняване на

...
Полицията в Сливен е задържала 38-годишен мъж за причиняване на
Коментари Харесай

Арестуваха овчар, предизвикал пожара в Сливенско

Полицията в Сливен е задържала 38-годишен мъж за причиняване на пожар по несъобразителност в гората край сливенското село Селиминово, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Пожарът избухна в събота по обед в иглолистна гора в землището на селото. По първични данни огънят е обхванал обща повърхност от 545 декара. Спасени са десетки декари гори и насаждания.

Не е позволено пожарът да доближи до обитаемоте места наоколо, прецизират от полицията.

Криминалисти на РУ-Сливен са почнали неотложно работа за определяне на аргументите за възникването на пожара. След оперативно - издирвателни дейности от чиновници на сектор " Запад " през вчерашния ден е арестуван 38-годишният мъж с букви Н.С., овчар от село Ковачите.

След извършената с него сказка се открива, че Н.С. по несъобразителност е оставил незагасена цигара на мястото на пораждане на пожара. Той е арестуван за 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В гасенето са взели участие 38 чиновници с коли и техника на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на населението-Сливен ", верижна машина и военнослужещи от Военно формирование 22220 в Сливен, над 20 горски чиновници и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР