Полицията в Шотландия съобщи, че разследва сигнал за онлайн заплаха,

...
Полицията в Шотландия съобщи, че разследва сигнал за онлайн заплаха,
Коментари Харесай

Полицията в Шотландия разследва заплаха срещу Джоан К. Роулинг

Полицията в Шотландия заяви, че проверява сигнал за " онлайн опасност ", отправена против писателката Дж.К.Роулинг след нейна обява в Туитър, с която жигосва нападението против Салман Рушди, оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Авторката на романите за Хари Потър написа в обществената мрежа, че се почувствала доста зле, откакто научила за нападението и изрази вяра, че писателят ще се възвърне. В отговор на обявата й консуматор на Туитър написа: " Не се тревожи, ти си идната ".

След като показа скрийншот от опасността, Роулинг написа: " Към всички, които изпращат поддръжката си в известия: благодаря, полицията се намеси ".

" Получихме сигнал за отправена опасност онлайн и чиновници правят инспекция ", сподели говорителка на шотландската полиция.

Писателят Салман Рушди, на 75 година, бе атакуван и прободен неведнъж с нож на подиума в институт в Съединени американски щати в петък. Писателят може да загуби едното си око, има повреден нерв на ръката и засегнат черен дроб. Нападателят му Хади Матар, на 24 години от Ню Джърси, не се призна за отговорен при предявяване на обвинявания за опит за ликвидиране и нахлуване пред съд в събота.

Писателката Джоан К. Роулинг бе подложена на критика остро и упрекната в трансфобия от деятели за отбрана на правата на транссексуалните след публикуването на есе през 2020 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР