Полицията в Северна Ирландия съобщи за стрелба в град Лондондери

...
Полицията в Северна Ирландия съобщи за стрелба в град Лондондери
Коментари Харесай

Терористичен акт в Северна Ирландия взе жертва

Полицията в Северна Ирландия заяви за пукотевица в град Лондондери в северозападната част на страната. Загинала е една жена, написа БГНЕС.
Според полицията, незнайни лица са разкрили огън и " хвърлили самоделни бомби " в региона " Кригън " в град Лондондери - вторият по величина град в Северна Ирландия.
" За страдание мога да потвърдя, че 29-годишна жена е била убита вследствие на стрелбата в квартал " Кригън ". Ние преглеждаме случая като терористична офанзива и започнахме следствие на убийството ", написа в Twitter Марк Хамилтън от полицейския сектор в града.
През 2015 година беше оповестено изследване на обстановката в Северна Ирландия. То беше по поръчка на английското държавно управление и беше извършено от полицията и разследващата работа МИ-5. В отчета се споделя, че ядрото на Ирландската републиканска войска (ИРА), към момента съществува. ИРА е оповестена за терористична организация, направила десетки терористични набези във Англия, която разгласи своето разоръжаване през 2005 година.
Откакто въпросът с Brexit стана факт, напрежението в Ълстър непрекъснато пораства и английските управляващи регистрират все по-силна интензивност на радикални групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР