Полицията в Северен Иран арестува мъж, който е обвинен в

...
Полицията в Северен Иран арестува мъж, който е обвинен в
Коментари Харесай

Баща обезглави дъщеря си, защото избягала с гаджето си

 Полицията в Северен Иран арестува мъж, който е упрекнат в " церемониално ликвидиране " на 14-годишната си щерка, тъй като избягала с гаджето си, съобщи Би Би Си, представени от " Offnews ".

Ромина Ашрафи е избягала от вкъщи си в провинция Гилан дружно с 35-годишното си гадже, откакто баща ѝ не бил склонен с техния брак. След като е избягала девойката е била открита от полицията и е прибрана вкъщи. Ромина още тогава е споделила, че се опасява за живота си. 

Миналият четвъртък вечерта момичето е било нападнато в спалнята си от личния си татко. Според ирански медии, Ромина е била " обезглавена " със сърп, след което бащата е излязъл отвън къщата със сърпа в ръка и признал, че я е умъртвил. 

Днес редица национални вестници отразиха историята на Ромина на първите си страници. Вицепрезидентът по въпросите на дамите и фамилията на Иран Масуме Ебтекар написа " Несигурен бащин дом " и посочи, неуспеха на съществуващото законодателство по отношение на дамите и девойките. 

Междувременно хаштагът в Twitter #Romina_Ashrafi е употребен повече от 50 000 пъти, а огромна част от потребителите осъждат убийството и патриархалния метод на живот на иранското общество. 

Шахиндокт Молаверди, някогашен вицепрезидент по въпросите на дамите и фамилията, както и сегашен секретар на Иранското сдружение за отбрана правата на дамите, написа: " Ромина не е нито първата, нито ще бъде последната жертва на ликвидиране на достойнството ".

Тя добави, че сходни убийства ще продължат, в случай че законът не е задоволително възпиращ. 

" Убийството на достойнството " съставлява убийството на даден член от фамилията или клан, което е осъществено от различен член на същото семейство или клана поради убеждението, че жертвата е опетнила достойнството на фамилията, клана или въобще общността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР