Полицията в съобщи, че двама нейни служители са се разминали

...
Полицията в съобщи, че двама нейни служители са се разминали
Коментари Харесай

Взривиха патрулка в Северна Ирландия със самоделна бомба


Полицията в заяви, че двама нейни чиновници са се разминали на косъм от пострадвания, откакто автомобилът им е бил взривен от самоделна бомба, съобщи " Асошиейтед прес ".

Властите споделиха, че снощната детонация в град Страбан " наподобява е била целеустремено нахлуване против полицията “.

" Разследването се намира в начален стадий, само че офанзивата, която евентуално е породена от самоделно взривно устройство и е нанесла вреди по полицейски автомобил, се преглежда като опит за ликвидиране на двама служители на реда ", добави той.


Една от главните версии на проверяващите е, че бомбата е сложена от формация, отделила се от Ирландската републиканска войска (ИРА), която е известна като " Нова ИРА “. През 1998 година беше подписано спокойно съглашение, което значително постави край кръвопролитните конфликти сред републиканци и роялисти в Северна Ирландия, траяли близо три десетилетия. Групировката обаче продължава да прави периодически набези против силите за сигурност, въпреки че от 2019 година насам нито едно от тях не постигало задачата си.

Политици и от двете осъдиха нападението.


Ирландският министър председател Михол Мартин съобщи, че " всеки опит да се ранят представители на силите на реда или на северноирландската полиция е извънредно фрапантен и би трябвало да бъде наказан “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР