Полицията в Сан Франциско се е оказала изправена пред безпрецедентен

...
Полицията в Сан Франциско се е оказала изправена пред безпрецедентен
Коментари Харесай

Полицай в Сан Франциско спря автомобил, който се оказа без шофьор

Полицията в Сан Франциско се е оказала изправена пред невиждан проблем, когато неин чиновник спрял автомобил , движещ се без включени фарове през нощта и той се оказал самостоятелен , съобщи Агенция Франс Прес.

Видео от случая, снимано от минувач, се споделя толкоз доста в обществените мрежи, че компанията " Круз ", която има автомобила, изясни случилото се в Туитър.

 
San Francisco police stopped a Cruise car, a taxi service catered by self-driving vehicles launched by GM, on April 2.
— Gulf Daily News (@GDNonline)
" Автономният ни автомобил дава преимущество на полицейския, по-късно стопира на най-близкото допустимо място, когато му е даден знак " стоп " , изяснява представител на компанията в коментар към видеото, споделено от публицист.

" Служител на реда се свърза с " Круз " и акт не е формиран ", прибавя компанията.

На видеото в действителност се вижда по какъв начин служител на реда се приближава до прозореца на колата откъм лидера, до момента в който минувачи се смеят, а някой възкликва: " Вътре няма никой! Ама че работа ! ". След това самостоятелният автомобил потегля още веднъж, с цел да спре малко по-далече след светофара.

" Полицаите се свързаха с операторите на автомобила без водач. Екипът по поддръжката пое контрола му ", прецизира представител на полицията.

От " Круз " потвърдиха обстоятелствата и обясниха, че фаровете не са били включени поради човешка неточност . Компанията " Круз " е учредена през 2013 година Тя създава програмен продукт за самостоятелни коли. По-големия дял от нея има автомобилостроителят " Дженеръл мотърс ". Компанията е оценена на над 30 милиарда $ , с помощта на вложения от " Майкрософт ", " Хонда ", " Уолмарт ". От началото на февруари тя предлага на частни лица безвъзмезден транспорт в самостоятелни коли по улиците на Сан Франциско - нов стадий в работата й.

Жителите на града постоянно виждат роботакситата " Уаймо ", филиал на " Google ". В тях има водач, само че той не допира нито кормилото, нито педалите .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР