Полицията в Русия задържа вчера около 5000 души на територията

...
Полицията в Русия задържа вчера около 5000 души на територията
Коментари Харесай

ВИДЕО Стотици хиляди протестиращи поискаха свобода за Навални! Получиха бой и арест за жената на опозиционер №1 в Русия

Полицията в Русия задържа през вчерашния ден към 5000 души на територията на цялата страна и блокира центъра на Москва в опит да ограничи митингите в поддръжка на Алексей Навални и против режима на Путин.

Стротици хиляди протестиращи (в над 150 града) от Владивосток до Санкт Петербург се опълчиха на държавните предизвестия за осъществяване на демонстрации против ареста на един от видните критици на президента Владимир Путин – Алексей Навални.



Навални беше задържан на летище Шереметиево при идването си в Москва в средата на януари и остава в ареста до 15 февруари.

44-годишният герой против корупцията е в московския център за задържане „ Матроска тишина “ и го заплашва петгодишна ефикасна присъда по две каузи, макар апелите на западните държавни управления за освобождението му.

Властите започнаха невиждани ограничения и затвориха центъра на Москва, по улиците бяха ситуирани стотици служители на реда и представители на специфичните елементи, затворени бяха централните метростанции, а придвижването на пешеходците беше лимитирано.



Тази тежка военна техника очакваше протестиращите пред Ермитажа в Санкт Петербург

В последния миг уредниците направиха смяна в проектите и вместо пред постройката на Федералната работа за сигурност (ФСБ) протестиращите се разпръснаха в разнообразни елементи на града.

Агенция Франс Прес оповестява за десетки арестувани протестиращи. По информация на ДПА пък, полицията е употребила сълзотворен газ и електрошокови уреди.

Независимият наблюдаващ OVD-Info заяви, че в цялата страна са били арестувани минимум 4 027 души. Според уеб страницата, максимален брой арестуване има в Москва – 1 167 протестиращи, и 862 -ма в Санкт Петербург.

Вчера беше задържана и брачната половинка на Навални Юлия по време на шествие до следствения изолатор „ Матроска тишина “, в който се намира опозиционерът.



На проведените предходната седмица митинги също имаше иляди арестувани, а против множеството от тях бе използвана мощ.

Председателят на Съюза на публицистите в Русия Владимир Соловьов заяви за към 60 задържани по време на демонстрациите публицисти.

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева в обществената мрежа „ Туитър “ осъди насилственото задържане на спокойно протестиращи в Русия. „ Осъждаме за следващ път насилственото задържане на спокойно протестиращи последователи на Алексей Навални. Използването на непропорционална мощ опонира на поетите от Руската федерация задължения за ценене на човешките права ”, съобщи Захариева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР