Полицията в Русе е започнала разследване по няколко случая за

...
Полицията в Русе е започнала разследване по няколко случая за
Коментари Харесай

Полицаи в Русе спират шофьор за неспазване на пътен знак, той се оказва дрогиран

Полицията в Русе е почнала следствие по няколко случая за открити при инспекции лица с наркотични субстанции

На 30 май към 03.50 часа чиновници от автопатрула на Второ районно управление (на МВР), при обход по улица "Солун " в гр. Русе, са забелязали лек автомобил с марка "Ауди ", модел "ТТ " с варненска регистрация, който излизайки от бензиностанция не е спазил знак от група "В ", забраняващ навлизането след него и са подхванали дейности за прекъсване на транспортното средство, осъществяване на инспекция на лидера и взимане на отношение, по отношение на нарушаването.

При последвалите дейности от страна на униформените, като лидер е открит русенец на 42 години, а на дясната седалка до него пасажер на 38 година, също русенец. За подпомагане при инспекцията е извикан екип на пътна полиция, който да тества лидера за приложимост на алкохол и опиати.

Междувременно при инспекцията полицейските чиновници са забелязали, че сред предната дясна седалка и ръчната спирачка на автомобила, има транспарантен полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество. Патрулът на пътна полиция е тествал лидерът за алкохол, като уредът е отчел негативен резултат, само че водачът е отказал инспекцията за опиати На 42-годишния е публикуван ваучър за проучване на кръвна проба, формиран му е акт за осъществени нарушавания по ЗДВП, отнето му е свидетелството за ръководство, а също са свалени и контролните табели на колата, след което е отведен в болничното заведение за кръвна проба, само че там също е отказал пред здравно лице. На мястото на инспекцията е изпратена оперативна група на полицията за осъществяване на оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване в лекия автомобил и други дейности, с оглед започване на досъдебно произвеждане по случая. Иззет е полиетиленовият плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, което при изработен полеви тест е дало реакция за метамфетамин. Последвало е и претършуване и изземване на адреса на 38-годишния мъж, пътувал в колата. Работата по следствието на случая продължава.

Още един русенец е бил хванат с опиати от чиновниците на Второ районно управление (на МВР) предходната събота. Това е станало по време на провеждана акция по линия опиати. При осъществена инспекция на 28-годишен мъж от Русе, криминалистите са разкрили, че той държи наркотични субстанции в себе си. Установените у него количества са реагирали при направените полеви наркотествове на: пико, марихуана и метамфетамин. По случая е стартирана инспекция, като е формирана кореспонденция по разказа на Второ районно управление (на МВР) и работата на полицията продължава.

На 30 май към 14.00 ч. полицейски чиновник от сектора в гр. Мартен е открил мъж да носи наркотични субстанции. 24-годишният е имал в себе си суха тревна маса и вешество във тип на кристал. Той е предал количествата на полицията и при последвал полеви наркотест те са дали реакция за марихуана и метамфетамин. Случаят е документиран като е формирано бързо произвеждане по разказа на Второ районно управление (на МВР), с оглед данни за осъществено закононарушение по член 354а от Наказателен кодекс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР