Полицията в Русе е открила вече части от тялото на

...
Полицията в Русе е открила вече части от тялото на
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за убийството в Русе, водолази вадили разчленени части от тялото

Полицията в Русе е разкрила към този момент елементи от тялото на отвлечената и убита шефка на верига аптеки Еранухи Пехливанян.

" Снощи, при осъществени огледи, бяха открити елементи от тялото на убитата жена. Била е удушена. Не бяхме намерили частите от натрупа и по тази причина не избързахме да осведомяваме. Събрани са задоволително доказателства за жестокото ликвидиране ", оповестиха през днешния ден пред медиите от полицията в крайдунавския град.

Двама са убийците на брачната половинка на общинаря от ГЕРБ.

" Те са упрекнати за похищение, обир на пари в огромни размери и за съзнателно ликвидиране , за прикриване на тези закононарушения ", прибавиха проверяващите.

" Разчитахме на това, че тази информация ще остане служебна за нас, с цел да можем да правим следствени дейности. На 11 януари дамата е била похитена от двама души, които са я следили повече от месец и са открили навиците й от всекидневието. Те са знаели, че разполага с финансови благоприятни условия и носи със себе си огромни суми пари в брой.

Привечер тя е излязла от една от аптеките и е носила със себе си 20 000 лева Била е сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на публичен паркинг до постройката на Национална агенция за приходите в Русе. Единият от похитителите е бил облечен в полицейска униформа и е изискал персоналната карта на жертвата, с цел да извърши мнима инспекция, влезнал е в автомобила й, след което е определял посоката на придвижване на колата.

Другият обвинен се е движел зад тях с друга кола. На дамата са били сложени белезници. Тя е преместена от нейната кола в автомобила на втория причинител. Сумата от 20 000 лева е била отнета. Двамата причинители са разбрали, че има огромни суми пари и в дома на дамата. След отвличането тя е била отведена там, като двамата са взели и сумата от 45 000 лева Тогава двамата са решили да извършат съзнателно ликвидиране , с цел да прикрият следите си ", споделиха още на брифинга от полицията в Русе.

Стана ясно още, че дамата е умъртвена посредством задушаване, а на идващия ден са разчленили натрупа й и са изхвърлили останките й в река Русе нски лом.

Властите подчертаха, че двамата причинители са били обезпокоени от това, че жертвата ги е видяла и е чула гласовете им, както и това, че е видяла автомобила им, по тази причина са решили да я умъртвят.

" Снощи, благодарение на водолазни екипи, са били намерили част от останките на дамата, а през днешния ден към момента продължава претърсването от водолази ", споделиха още от Министерство на вътрешните работи.

По разпореждане на основния прокурор Иван Гешев, заради високата степен на организираност в дейностите на двамата причинители на закононарушението, Върховната касационна прокуратура също ще следи случая.

Съболезнования на околните на Еранухи изрече водачът на ГЕРБ - Бойко Борисов:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР