Полицията в Пловдив задържа 26-годишен крадец и 16-годишния му съучастник

...
Полицията в Пловдив задържа 26-годишен крадец и 16-годишния му съучастник
Коментари Харесай

Гонка в Пловдив: Крадец се хвърли в реката, полицаи го спасяват от удавяне

Полицията в Пловдив задържа 26-годишен апаш и 16-годишния му съизвършител в миг на кражба на автомобилни батерии. За да осуети инспекцията, едното от момчетата се хвърлило в река Марица, като в опит да я преплува, едвам не се удавило, предавав Българска национална телевизия.

Малко след 23 часа нощес в Трето районно управление (на МВР) бил получен сигнал, че по крайречния бул. на река Марица наоколо до номер 97, се чупят стъклата на коли, с цел да бъде осъществена кражба от тях.

На място били изпратени два полицейски патрула, които открили в миг на кражба две лица. Униформените задържали 16-годишен юноша в миг на разтрошаване на странични стъкла на паркирано транспортно средство, а неговият съизвършител - 26-годишен мъж се опитал да избяга.

Последвала гонка, като за предотврати задържането си, мъжът скочил в река Марица, с цел да я преплува. Попаднал в дълбока част от нея и почнал да се дави, само че намесата на униформените предотвратила съдбовния излаз. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест.

В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности и осъществения оглед на колите е открито, че са разрушили странични стъкла на 4 транспортни средства с марките - Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено.

Акумулаторите на колите били с демонтирани клеми, готови за събаряне. Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е остарял познайник на полицията. Справка в масивите на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че има 10 криминалистични регистрации за осъществени обири.

16-годишното момче е от Пловдив, само че все още няма други престъпни прояви. Криминалисти от районното ръководство не престават своята работа по документиране на закононарушението в хода на започнатото досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР