Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили.

...
Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили.
Коментари Харесай

Паркингите на полицията в Пловдив вече са запълнени с иззети автомобили

Полицията в Пловдив към този момент няма къде да съхранява иззетите коли. Капацитетът на паркингите е напълнен бързо след измененията в закона, съгласно които се изземват колите на пияни и дрогирани водачи. От Министерство на вътрешните работи приканиха приходната организация по-бързо да организира търгове за отнетите коли.

Само за последните 6 месеца, от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила. За огромна част от тях към този момент има дефинитивно решение на съда, че се изземват в интерес на страната. Но стоят в районните ръководства или на паркинга на " Пътна полиция ".

" Относно тези коли, надлежно ние сме уведомили Национална агенция за приходите, дали сме желаната от тях информация – положение на автомобила, къде се намира, документите, ключовете къде са, само че към сегашния миг нямаме съобщение за извършени търгове и колите не престават да се съхраняват при нас, което извънредно ни затруднява ", съобщи за Българска национална телевизия основен контрольор Николай Кирков – шеф на 6-о РУП - Пловдив.

От Национална агенция за приходите обясниха, че до края на февруари, при тях са постъпили правосъдни актове за осъществяване за 151 коли, отнети от пияни или дрогирани водачи. 48 обаче са в съсобственост и процедурата за продажбата им се удължава. Други 69 са с наложена от Министерство на вътрешните работи възбрана за нова регистрация за интервал до 1 година и преди приключването на този период те не могат да бъдат продавани.

Едва 6 автомобила са подготвени за включване в търг, който ще се организира на 20 март. Той ще е трети поред, поради липса на претендент – купувачи. Това не е изненада, защото на обществена обмен отиват най-вече коли, създадени преди 2010 година. И старите коли рядко намират нови притежатели. Така паркингите на Министерство на вътрешните работи се препълват. А потенциалът в Пловдив към този момент е привършен.

Теренът, който се намира тъкмо против КАТ-Пловдив, също ще бъде трансфорат в паркинг за иззети коли. Мястото е предоставено от общината. Тепърва обаче се търси финансиране и предстоят редица процедури, с цел да може тук да се съхраняват иззетите коли.

" И това място ще го напълним. Просто процедурата би трябвало да бъде по-стегната по отношение на влезлите в действие решения и отнетите коли в интерес на страната, би следвало в един по - къс порядък да им се взема решение ориста, сподели още основен контрольор Николай Кирков.

Към момента обаче, за колите, които не се продават в три следващи търга, законът планува нова оценка и осъществяване на още три търга с понижаване на цената. Ограничение в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат извършени няма.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР