Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили,

...
Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява конфискуваните автомобили,
Коментари Харесай

КАТ-Пловдив не разполага с повече място за съхраннение на конфискуваните коли на пияни и дрогирани

Полицията в Пловдив към този момент няма къде да съхранява иззетите коли, предава Българска национална телевизия.
Прочетете още
Капацитетът на паркингите е напълнен бързо след измененията в закона, съгласно които се изземват колите на пияни и дрогирани водачи. От Министерство на вътрешните работи приканиха приходната организация по-бързо да организира търгове за отнетите коли.

Само за последните 6 месеца, от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила. За огромна част от тях към този момент има дефинитивно решение на съда, че се изземват в интерес на страната. Но те стоят в районните ръководства или на паркинга на " Пътна полиция ".

" Относно тези коли, надлежно ние сме уведомили Национална агенция за приходите, дали сме желаната от тях информация – положение на автомобила, къде се намира, документите, ключовете къде са, само че към сегашния миг нямаме съобщение за извършени търгове и колите не престават да се съхраняват при нас, което извънредно ни затруднява ", съобщи основен контрольор Николай Кирков – шеф на 6-о РУП - Пловдив.

В отговор на питане от Българска национална телевизия, от Национална агенция за приходите обясниха, че до края на февруари, при тях са постъпили правосъдни актове за осъществяване за 151 коли, отнети от пияни или дрогирани водачи. 48 обаче са в съсобственост и процедурата за продажбата им се удължава. Други 69 са с наложена от Министерство на вътрешните работи възбрана за нова регистрация за интервал до 1 година и преди приключването на този период те не могат да бъдат продавани.

Едва 6 автомобила са подготвени за включване в търг, който ще се организира на 20 март. Той ще е трети поред, поради липса на претендент – купувачи. Това не е изненада, защото на обществена обмен отиват най-вече коли, създадени преди 2010 година. И старите коли рядко намират нови притежатели. Така паркингите на Министерство на вътрешните работи се препълват. А потенциалът в Пловдив към този момент е привършен.

Теренът, който се намира тъкмо против КАТ-Пловдив, също ще бъде трансфорат в паркинг за иззети коли. Мястото е предоставено от общината. Тепърва обаче се търси финансиране и предстоят редица процедури, с цел да може тук да се съхраняват иззетите коли.

" И това място ще го напълним. Просто процедурата би трябвало да бъде по-стегната по отношение на влезлите в действие решения и отнетите коли в интерес на страната, би следвало в един по - къс порядък да им се взема решение ориста, сподели още основен контрольор Николай Кирков.

Към момента обаче, за колите, които не се продават в три следващи търга, законът планува нова оценка и осъществяване на още три търга с понижаване на цената. Ограничение в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат извършени няма.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР