Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява иззетите от

...
Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява иззетите от
Коментари Харесай

Паркингите на полицията в Пловдив вече са запълнени с иззети автомобили

Полицията в Пловдив към този момент няма къде да съхранява конфискуваните от пияни и дрогирани водачи коли, съобщава Българска национална телевизия.

Капацитетът на паркингите е напълнен бързо след промените в закона, въвеждащи мярката.

Министерство на вътрешните работи прикани Националната организация за приходите по-бързо да организира търгове за отнетите коли.

Само за последните шест месеца пловдивската полиция е конфискувала близо 130 коли. Въпреки че за доста от тях към този момент има дефинитивно решение на съда, че се изземват в интерес на страната, те стоят в районните ръководства или на паркинга на " Пътна полиция ".

От Национална агенция за приходите обясниха, че до края на февруари при тях са постъпили правосъдни актове за осъществяване за 151 автомобила, отнети от пияни или дрогирани водачи. 48 обаче са в съсобственост, поради което процедурата за продажбата им се удължава. 69 пък са с наложена от полицията възбрана за нова регистрация за интервал до една година, като преди приключването на този период те не могат да бъдат продавани.

Само шест автомобила са подготвени за включване в търг, който ще се организира на 20 март. Той ще е трети поред поради липса на кандидат-купувачи. Този факт не е изненада, защото на обществена обмен отиват най-вече коли, създадени преди 2010 година, а старите коли рядко намират нови притежатели. Това води до препълване на паркингите на Министерство на вътрешните работи. Капацитетът в Пловдив към този момент е привършен.

Теренът против КАТ-Пловдив също ще бъде трансфорат в паркинг за иззети коли. Мястото е предоставено от общината, само че занапред се търси финансиране. Предстоят редица процедури, с цел да може на мястото да се съхраняват иззетите коли.

От КАТ-Пловдив обаче предизвестяват, че и това място ще бъде запълнено и означават, че процедурата би трябвало да бъде по-стегната по отношение на влезлите в действие решения.

Засега обаче за колите, които не се продават в три следващи търга, законът планува нова оценка и осъществяване на още три търга с понижаване на цената. Няма ограничаване в броя на тръжните процедури, които могат да бъдат извършени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР